.

Amendă de 13,5 milioane de euro pentru doi studenţi care au dat foc unei păduri

Distribuie prietenilor tai!

Doi studenţi care au fost acuzaţi că au provocat un incendiu de pădure în regiunea italiană Como au primit o amendă uriaşă din partea autorităţilor: 13,5 milioane de euro, relatează presa din Peninsulă. Cei doi băieţi, ambii de 22 de ani, făceau un grătar la casa din pădure care aparţinea bunicului unuia dintre ei, când a izbucnit incendiul, pe 30 decembrie anul trecut. Autorităţile locale au calculat cât a costat mobilizarea echipajelor de pompieri pentru stingerea flăcărilor dar şi pagubele produse de incendiu şi le-a trimis nota de plată studenţilor. Unul dintre băieţi a vorbit cu ziariştii, a spus că îi pare rău pentru dezastrul provocat dar susţine că ei sunt doar nişte ţapi ispăşitori pentru că în pădurea respectivă au fost mai multe focare de incendii.

“Noi suntem adevăratele victime în această poveste. Am sunat imediat la pompieri şi am început să stingem flăcările”, a declarat unul dintre acuzaţi. Cu toate acestea, procurorii au stabilit că incendiul a plecat de la casa lor de vacanţă din pădure. Incendiul a continuat să ardă în pădure timp de câteva zile până să fie stins şi a mistuit pestr 1.000 de hectare de pădure. Avocatul celor doi tineri susţine că amenda uriaşă nu are sens din moment ce instanţa ştia că ei sunt studenţi şi nu îşi permit să plătească 13,5 milioane de euro. Procurorii au precizat însă că suma uriaşă dată ca amendă reprezintă un semnal de averisment pentru a conştientiza oamenii să fie mai responsabili pentru apărarea mediului înconjurător. Pe de altă parte, cei doi tineri ar putea fi daţi în judecată şi de persoanele care au suferit pagube din cauza incendiului.

Interesant:   Ecouri in presa straina despre cea mai mare baza NATO, gazduita de Romania
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.