conturi online in valuta rapid

.

Amenajare în stil minimalist: 8 reguli de bază

Gray lamp above beige couch in sophisticated living room interior with ladder and wooden round table
Distribuie prietenilor tai!

Asociat celebrei sintagme „Less is more”, minimalismul este un curent estetic în aparență banal, în care accentul este pus pe claritatea formelor și simplitatea liniilor. Apărut în anii ’60 ca o reacție la avalanșa de culoare și detalii specifică stilului clasic, stilul minimalist a luat cu adevărat amploare abia un deceniu mai târziu. În prezent, minimalismul a devenit un adevărat stil de viață, încurajând oamenii să elimine din viața lor tot ceea ce este de prisos. Și cum de cele mai multe ori, această provocare începe în propria locuință, minimalismul are un loc de cinste în designul interior.

Dacă și tu dorești să-ți amenajezi casa în stil minimalist este esențial să cunoști regulile de bază ale acestui stil de amenajare, motiv pentru care ne-am propus să ți le prezentăm succint, în rândurile următoare. Iată care sunt cele mai importante reguli într-o amenajare în stil minimalist!

1.  Creează spații deschise

În decorul minimalist este important să creezi spații deschise acolo unde există posibilitatea și să eviți pe cât posibil pereții despărțitori, care nu au un rol important în compartimentarea locuinței. De pildă, bucătăria open space, ce include camera de zi și uneori și holul, are rolul de a fluidiza traficul și de a mări vizual spațiul. De asemenea, evită tentația de a umple spațiul cu piese de mobilier, doar pentru că există mult spațiu ce trebuie umplut. Atunci când vine vorba de amenajarea în stil minimalist, ideea esențială este ca spațiul să fie deschis și liber.

Interesant:  Unghii migdală  - tendința de frumusețe de câțiva ani

2.  Asigură suficientă lumină naturală fiecărei încăperi

În designul minimalist, atmosfera caldă primează, motiv pentru care o regulă importantă este permiterea luminii naturale să invadeze fiecare încăpere. Una dintre cele mai frecvente greșeli în amenajările minimaliste sunt perdelele cu imprimeuri sau draperiile opulente, care obturează pătrunderea luminii în interior. Sugestia noastră este să optezi pentru perdele simple, transparente, în acord cu stilul minimalist de amenajare.

3.  Optează pentru un aspect unitar

Aspectul unitar este o altă regulă de bază în designul minimalist, motiv pentru care este nevoie să te rezumi la o gamă restrânsă de culori și materiale, păstrând continuitatea dintr-o încăpere în alta. Poți alege să combini mai multe nuanțe ale unei singure culori în camere distincte sau poți, de asemenea, folosi imprimeuri grafice diferite, din culori similare, ideea de bază fiind de a păstra o armonie în întreg spațiul de locuit.

4.  Adaugă personalitate locuinței prin intermediul finisajelor

Finisajele pentru tavan, pereți și podea, folosite cu măsură sunt apreciate în amenajarea în stil minimalist. Prin urmare, dacă dorești să aduci personalitate interiorului locuinței tale, îți sugerăm să păstrezi majoritatea suprafețelor cât se poate de simplă și să accentuezi câteva dintre acestea cu ajutorul materialelor texturate.

Interesant:  Răspunsurile la 3 întrebări pe care le ai atunci când vrei să îți pui un piercing în ureche

5.  Folosește o paletă neutră de culori

Interiorul minimalist presupune o paletă cromatică neutră pentru pereți, iar punctul central al încăperilor este reprezentat de ferestre. Desigur, atunci când și priveliștea este una agreabilă! De regulă, interioarele albe sunt cele vizate de designul minimalist, căci albul are tendința naturală de a reflecta lumina și de a mări vizual spațiul, simbolizând perfect principiile acestui stil de amenajare. Însă cum un interior complet alb poate părea rece și impersonal, poți folosi tonuri neutre pentru parchet, mobilier sau elemente de decor, pentru a obține o atmosferă primitoare.

6.  Alege piese de mobilier cu funcții multiple

Piesele de mobilier cu funcții multiple sunt preferatele stilului minimalist, cu atât mai mult dacă acestea sunt dispuse strategic și nu aglomerează spațiul. De pildă, poți alege pentru living o canapea extensibilă din gama variată de canapele disponibile online, care poate servi și pe post de pat pentru oaspeții veniți în vizită. De asemenea, poți înlocui acea banchetă de pe hol, pe care nu o folosește nimeni, cu o banchetă cu spațiu de depozitare pentru încălțăminte.

Interesant:  Vacante in 2021 - perspective pentru calatorii in tara si strainatate

7.  Mizează pe spațiile de depozitare

Ordinea primează în orice amenajare minimalistă, ceea ce transformă spațiile de depozitare într-un must-have al minimalismului. Prin urmare, pentru a elimina din decor surplusul de accesorii sau elemente decorative, poți miza pe corpuri de mobilier cu spații de depozitare sau elemente de depozitare, precum cutiile de depozitare.

8.  Nu aglomera încăperile cu piese de decor inutile

Atunci când ai de-a face cu o amenajare în stil minimalist, nu lăsa se aglomereze prea multe lucruri într-o încăpere și gândește-te foarte bine înainte de a achiziționa o altă piesă de mobilier sau o decorațiune. Minimalismul nu permite dezordinea sau elementele decorative în exces, așa că este nevoie să elimini din câmpul vizual toate lucrurile neesențiale.

Acestea sunt, în linii mari, regulile de bază într-o amenajare în stil minimalist. Așadar, dacă și tu dorești să-ți amenajezi locuința în acest stil, e nevoie să bifezi toate aceste etape de amenajare. Chiar dacă procesul poate părea unul dificil de parcurs, te vei convinge că stilul minimalist este, poate, cel mai practic stil de design interior!

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.