.

Amenajare în stil industrial: 6 reguli de urmat

aaron-huber-s95oB2n9jng-unsplash
Distribuie prietenilor tai!

Stilul industrial este controversat, chiar dacă este unul dintre cele mai deosebite. Foarte aproape de ideea de spațiu nefinisat structural, stilul industrial scoate în evidență, de fapt, frumusețea construcțiilor având nelimitate posibilități de amenajare. Iată câteva reguli pe care ar trebui să le ai în vedere dacă vrei ca amenajarea ta în acest stil să fie cu adevărat un succes.

Ai în vedere încălzirea eficientă a spațiului

Stilul industrial este unul rece la nivel estetic, mai ales prin prisma materialelor folosite pentru amenajare. La nivel de aspect, dar și la nivel de funcționalitate o astfel de amenajare are nevoie de un suport termic potrivit. Va fi obligatoriu, așadar, să alegi o centrală termică potrivită, așa cum sunt cele de pe site-ul https://mathaus.ro/c/centrale-termice-pe-gaz/711.

Pereții din cărămidă aparentă, zonele tencuite sau elementele metalice vor crea o discrepanță cu nivelul de căldură. De aceea, vei avea nevoie de o centrală termică potrivită și de calorifere prin care să poți rula agentul termic necesar încălzirii. În acest fel vei vedea că, deși pare că locuința ta este ușor rece, în realitate sentimentul de căldură se va resimți la nivel estetic dar și senzorial.

Interesant:   Faci mult sport? Iata cateva sfaturi privind dieta sportiva

Respectă regulile de iluminare

Iluminatul în cadrul stilului industrial nu seamănă cu nimic din ceea ce știai până acum. Corpurile de iluminat cu specific muncitoresc, de uzină, se împletesc delicat într-un decor fabulos care lasă să se întrevadă atenția la detalii. În ciuda faptului că stilul industrial este aparent rece, iluminatul potrivit este modalitatea perfectă pentru a mai „îndulci“ aspectul final. Este preferată, în general, lumina caldă și corpurile de iluminat de tipul lustrelor metalice, dar cu puternice accente industriale.

Folosește mobilier recondiționat

Nu trebuie să îți faci griji cu privire la tipul mobilierului deoarece la acest capitol poți folosi foarte multe variațiuni. Poți crea mobilier din paleți de lemn sau poți opta pentru elemente metalice, de tipul țevilor pătrate. Mobilierul specific stilului industrial aduce în discuție foarte mult elemente ușor nefinisate și chiar unele care se apropie foarte mult de zona industriei de mașini.

Optează pentru spațiu liber

Stilul industrial nu este unul aglomerat, așa că trebuie să ai în vedere amenajarea acestuia astfel încât să ai suficient loc. Evită așadar accesoriile inutile, oglinzile sau ghivecele de cameră, și optează în locul lor pentru tabureți, scaune sau mese din lemn. Nu este tocmai recomandat să folosești canapele sau fotolii acoperite cu  materiale textile, însă poți utiliza o canapea retro din piele, plasată central în living.

Interesant:   Ce trebuie să facem atunci când montăm anvelopele de iarnă

Folosește perdele și jaluzele orizontale

Stilul industrial nu înseamnă rudimentar, ci înseamnă o îmbinare de elemente care concură spre un aspect interesant. De aceea, elementele de acoperire a ferestrelor nu ar trebui să lipsească, deoarece scopul este acela de a face locuința să arate ca o casă. Acoperirea ferestrelor vine și ca o măsură de intimitate, așa că poți opta pentru acele elemente care îți aduc o stare de bine dar și care se potrivesc din punct de vedere cromatic.

Optează pentru elemente naturale

Dincolo de metal, care este un reprezentant desăvârșit al stilului industrial, ar trebui să îți îndrepți atenția și spre materiale precum lemnul sau sticla și să le potrivești cât mai bine în contextul stilistic al casei tale. Lemnul este de departe materialul cel mai potrivit în locuințele moderne industriale, așa că alege-l în detrimentul oricărui alt tip de imitație: vinil modular, gresie cu aspect de parchet etc.

Stilul industrial se bazează mai mult pe arhitectura pereților decât pe stilistica interioară la nivel de amenajare. De aceea, pune accentul pe zona pereților și amenajează-i cu ajutorul cărămizilor sau al tencuielilor, astfel încât să scoți în evidență frumusețea unui mod de aranjare a locuinței modern și eficient.

Interesant:   Faci mult sport? Iata cateva sfaturi privind dieta sportiva
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.