.

Ambasadorul Ungariei la Bucuresti, convocat la MAE dupa o postare pe Facebook

Distribuie prietenilor tai!

Ministerul Afacerilor Externe dezaproba ferm comentariile presedintelui Comisiei pentru Politica Externa din Parlamentul Ungariei, publicate pe pagina sa de Facebook, privind pretinsa ingradire de catre Romania a dreptului arborarii drapelului asa-zisului tinut secuiesc.

Ambasadorul Ungariei la Bucuresti a fost convocat din dispozitia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, la sediul MAE roman, pentru a i se comunica pozitia guvernului Romaniei. Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca ordinea de drept din Romania consacra dreptul persoanelor apartinând tuturor celor 20 de minoritati naționale de a-si folosi insemnele specifice in privat, precum si în public, in cadrul unor manifestari culturale si religioase specifice.

In ceea ce priveste insemnul asa-numitului tinut secuiesc, in Romania nu exista nicio unitate administrativ-teritoriala cu aceasta denumire si deci nici indreptățirea la vreun insemn oficial specific.

„Totodata, orice autoritate administrativ-teritoriala din România are dreptul de a-si stabili propriile insemne, care trebuie sa fie reprezentative pentru ansamblul populatiei rezidente in acea unitate administrativ-teritoriala” – precizeaza MAE roman.

Interesant:   Oare acesta e postul vizat de Iohannis?

Ministerul Afacerilor Externe reia insistent apelul la retinere în declaratiile din spatiul public si reaminteste faptul ca autoritatile romane asteapta din partea oficialilor ungari sa actioneze cu responsabilitate, in logica relatiei strategice dintre cele doua state, a Tratatului politic de bază din 1996 si in dorinta consolidarii cooperarii bilaterale in toate domeniile de interes, in beneficiul tuturor cetatenilor români si ungari indiferent de etnie.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.