.

Ambasadorul Rusiei la București a fost convocat la MAE pentru a da explicații față de atacurile la adresa Casei Regale

Distribuie prietenilor tai!

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe, pentru a da explicații în legătură cu o recentă postare de pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice, pe care autoritățile de la București o califică drept “inacceptabilă”.
Potrivit MAE, diplomatul rus a vorbit cu un director general din cadrul ministerului.
“Având în vedere recentele postări ale Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti pe reţelele de social media, inclusiv cu privire la interpretări ale istoriei României, în contextul discursului Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei, la Seara regală a corpului diplomatic, la 21 noiembrie, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a dispus ca ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Valery Kuzmin, să fie chemat astăzi la sediul Ministerului Afacerilor Externe, unde a avut loc o discuţie la nivel de director general”, potrivit unui comunicat al MAE.
Partea română a subliniat “caracterul inacceptabil al poziţionărilor misiunii diplomatice ruse şi a reiterat importanţa evitării retoricii neconstructive şi necesitatea menţinerii discursului public în limitele uzanţelor diplomatice, pentru evitarea unui impact negativ asupra relaţiilor bilaterale”.
Discursul Custodelui Coroanei din 21 noiembrie,  în care vorbit despre securitatea din regiunea Mării Negre şi despre “atacurile Rusiei”. a fost criticat aspru, într-un text publicat, o zi mai târziu, pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei la Bucureşti.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.