.

Ambasadorul Italiei în Congo, asasinat în estul țării

Distribuie prietenilor tai!

Ambasadorul Italiei în Republica Democratică Congo şi un carabinier care îl însoţea au fost ucişi într-un atac împotriva convoiului Misiunii ONU cu care se deplasau în estul acestei ţări, a anunţat Ministerul de Externe de la Roma într-un comunicat.

Potrivit ANSA, ministerul a confirmat moartea ambasadorului Luca Attanasio, transportat după atac la spitalul din Goma, unde i s-a anunţat decesul.

Circumstanţele atacului, în care a fost ucis şi un carabinier, nu sunt clare încă.

Victimele călătoreau la bordul unui autovehicul dintr-un convoi la MONUSCO, misiunea ONU pentru stabilizarea Republicii Democratice Congo, şi în care se afla şi şeful delegaţiei UE.

Potrivit agenţiei Reuters, care citează autorităţile parcului naţional Virunga, convoiul a fost atacat în apropierea oraşului Kanyamahoro, în jurul orei locale 10:15 (08:15), în cadrul unei tentative de răpire.

Numeroase grupări armate acţionează în şi în jurul parcului naţional Virunga, situat de-a lungul frontierelor congoleze cu Rwanda şi Uganda. Aceste grupări au atacat în repetate rânduri paznici ai parcului Virunga.

Interesant:   Din cauza caniculei, a cedat reteaua de electricitate din mai multe tari

Oficialii din Congo dau vina pe rebeli

Ministerul de Interne din Republica Democrată Congo (RD Congo) i-a acuzat luni pe rebelii hutu rwandezi din FDLR (Forţele democratice de eliberare a Rwandei) că se află la originea atacului soldat cu moartea ambasadorului Italiei la Kinshasa şi a altor două persoane în estul RD Congo, transmite AFP.

”Un convoi al Programului alimentar mondial (PAM) a fost victima (luni) unui atac armat ale elementelor FDLR” în provincia Nord-Kivu, a menţionat ministerul citat, într-un comunicat.

Conform acestuia, patru persoane au fost răpite în timpul acestui atac, dintre care una a fost găsită ulterior.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.