.

Ambasadorul Israelului a primit refugiații ucraineni la Vama Siret

Distribuie prietenilor tai!

Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, a ajuns, sâmbătă, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, pentru a aştepta un grup de copii israelieni care veneau din Cernăuţi spre România, a informat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur.

El a spus că şi vineri au intrat ţară prin PTF Siret mai mulţi israelieni şi că ambasadorul David Saranga este implicat, ca şi alţi ambasadori, care se îngrijesc ca cetăţenii lor să ajungă în România.

“Vineri au fost mai mulţi israelieni care au trecut prin Vama Siret, veniţi din Ucraina. Ne-am întâlnit cu ambasadorul Israelului în România şi săptămâna trecută, pentru că dumnealui se îngrijeşte de această chestiune, şi nu numai ambasadorul Israelului, ci şi alţi ambasadori, pentru ca cetăţenii lor să ajungă din Ucraina pe teritoriul României. Domnul David Saranga îşi aşteaptă compatrioţii”, a spus Flutur.

Pe de altă parte, Flutur a spus că a vorbit din nou cu consulul general al României la Cernăuţi, Irina Loredana Stănculescu, căreia i-a promis sprijinul necesar.

Interesant:   „Pepenele românesc” – ampla operatiune de verificare demarata de guvern

“Noi i-am asigurat că le suntem alături şi vedem ce putem face pentru ei”, a mai spus Flutur.

Peste 6.600 de cetăţeni au intrat în România sâmbătă, până la ora prânzului, informează Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

“În data de 26.02.2022, în intervalul orar 00.00-12.00, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România aproximativ 29.165 de persoane (creştere de 1,7% faţă de ziua anterioara), dintre care 6.623 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 12,4 %). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 3.295 cetăţeni ucraineni (creştere de 20,7%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 2.419 cetăţeni ucraineni (creştere de 12,2%)”, se arată într-un comunicat al IGPF.

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.