.

Ambasadorul Israelului a fost primit de Patriarhul Daniel

Distribuie prietenilor tai!

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a primit la Reședința Patriarhală pe Excelența Sa Domnul David Saranga, Ambasadorul statului Israel în România. La întâlnire a participat și doamna Tova Ben Nun Cherbis, președintele Complexului Educațional Lauder-Reut.

Preafericitul Părinte Patriarh a apreciat bogata activitate diplomatică a domnului ambasador, subliniind frumoasele relații dintre România și Israel. Un bun exemplu al acestor relații sunt pelerinajele în Țara Sfântă organizate de către Patriarhia Română prin Agenția de pelerinaje Basilica Travel.

Domnul Ambasador a mulțumit Preafericirii Sale pentru primire și a exprimat bucuria și onoarea de a vizita Patriarhia Română.

Excelența Sa a descris avansarea lucrărilor de deminare din zona Iordanului, exprimându-și dorința ca, în cel mai scurt timp posibil, așezământul românesc de la Iordan să poată fi restaurat și ulterior sfințit de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Totodată, Domnul Ambasador şi-a exprimat speranţa mutării Ambasadei României de la Tel-Aviv la Ierusalim.

Domnul David Saranga a menționat, de asemenea, un proiect important de identificare și întâlnire comună în cadrul unui eveniment a urmașilor celor 65 de persoane din România cărora Muzeul Holocaustului din Ierusalim le-a acordat distincția de „drepțîntre popoare”, conferită celor care și-au riscat viața salvând evrei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Interesant:   Vom merge in Turcia doar cu Cartea de Identitate

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și-a exprimat aprecierea cu privire la această inițiativă. Recunoștința pentru cei care și-au riscat viața proprie salvând viaţa altora este o datorie sfântă față de ei și o mulţumire adusă lui Dumnezeu, a Cărui voie aceştia au împlinit-o. Valoarea educațională a unor astfel de evenimente și sublinierea neîncetată a relațiilor de prietenie între cele două popoare, român și israelian, pot contribui semnificativ la împiedicarea repetării ororilor istorice precum Holocaustul. Patriarhia Română va coopera pentru identificarea românilor distinşi cu titlul „drepți între popoare” şi a urmaşilor acestora.

La final, Preafericitul Părinte Patriarh a urat succes domnului Ambasador în misiunea sa diplomatică la București.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.