.

Ambasadorul Chinei în România s-a întâlnit cu miniştrii Energiei şi  Finanțelor

Distribuie prietenilor tai!

Ambasadorul Chinei la Bucureşti, E.S. Jiang Yu, s-a întâlnit cu Anton Anton, ministrul Energiei şi Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, pentru a face un schimb de opinii cu privire la aspecte precum cooperarea pragmatică dintre China și România.

La cele două întălniri, ambasadorul Chinei a spus că anul acesta coincide cu aniversarea a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două țări și a 15-a aniversare a înființării unui Parteneriat Amplu de Prietenie și Cooperare dintre China și România. Cele două părți ar trebui să profite de oportunități importante de aprofundare a cooperării în diverse domenii.

Jiang a subliniat că de la introducerea inițiativei “Traseul şi Drumul” de către președintele Chinei, regula de aur a “realizării unei creșteri comune prin discuții și colaborări” a fost recunoscută din ce în ce mai mult. Un mare număr de proiecte de interconectare au reușit să se lanseze și să aducă pe deplin noi oportunități de dezvoltare tuturor țărilor implicate.

Vorbind despre colaborare în domeniul energiei cu ministrul român al Energiei, Jiang a spus că proiectele majore în sectorul energetic reprezintă un sprijin important pentru relațiile bilaterale și o forță motrice puternică pentru cooperarea economică și comercială bilaterală. Cooperarea energetică chino-română, care a începutul mai de mult, se caracterizează prin proiecte multe și influență mare, situându-se în fruntea cooperării dintre China și țările regionale.

Interesant:   De ce nu poate Israelul sa invinga gruparea terorista Hamas?

O serie de proiectele eoliene și fotovoltaice investite de companii chineze au devenit o parte importantă a rețelei naționale de energie din România, iar China General Nuclear Power Corporation (CGN) și Nuclearelectrica din România au semnat recent Acordul investitorilor în forma preliminară cu privire la continuarea proiectului unităților 3 și 4 de la Cernavodă, marcând un alt pas pragmatic în cooperarea proiectului.

Jiang a promis că China este dispusă să colaboreze cu România, să asigure implementarea accelerată a proiectelor de energie nucleară, și să promoveze în mod activ progresul altor proiecte, cum ar fi Termocentrala Rovinari şi Hidrocentrala cu acumulare prin pompaj Tarnita.

Potrivit lui Jiang, companiile chinezești au acumulat o bogată experiență în domeniul hidroenergetic, al energiei termice şi nucleare, al dezvoltării și utilizării energiei regenerabile, al conservării energiei și al reducerii emisiilor, cu avantaje evidente în materie de costuri și competitivitate.

Ambasadorul Chinei a evidenţiat că România este bogată în resurse de cărbune, petrol și gaze și muncește din greu pentru a construi un centru energetic regional.

Se speră că România va continua să creeze un mediu deschis și transparent pentru întreprinderile chineze de a coopera în domeniul energiei, a adăugat Jiang.

Interesant:   De astăzi, 27 iunie, rovinieta poate fi cumpărată online de pe www.ghișeul.ro

La rândul său, ministrul român Anton a spus că prietenia profundă dintre cele două popoare ar trebui să se reflecte mai mult în rezultatele cooperării pragmatice. România salută întreprinderile chineze să participe activ la construcția proiectului de energie română și va continua să ofere un mediu de investiții bun.

Guvernul României acordă o importanță deosebită relațiilor cu China și consideră că inițiativa “Traseul şi Drumul” și cooperarea în format “16+1” reprezintă oportunități importante, a continuat Anton, promiţând că ţara va juca un rol mai eficient în cadrul proiectului “Centrul de dialog și cooperare în domeniul energiei în format 16+1”.

Privitor la cooperarea în domeniul finanțelor, Jiang a spus că Ministerul Finanțelor al Chinei va lucra împreună cu toate țările care participă la inițiativa “Traseul şi Drumul” pentru a îmbunătăți gestionarea datoriei, a promova finanțarea durabilă și a realiza o creștere durabilă și incluzivă. De asemenea, va stabili un centru de cooperare pentru dezvoltarea și finanțarea multilaterală cu instituții financiare precum Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

China va dezvolta obligațiuni tematice pentru a facilita entitățile interne și externe să utilizeze piața obligațiunilor pentru finanțarea inițiativei “Traseul şi Drumul”. Banca de Dezvoltare a Chinei și Banca de Export-Import a Chinei vor continua să creeze împrumuturi speciale pentru “Traseul şi Drumul”. Aceste realizări vor aduce noi oportunități de dezvoltare economică și socială în țările de-a lungul acestui traseu. România este o parte importantă a cercului de prietenie al Chinei şi este invitată să participe mai profund și să facem împreună “tortul de cooperare” mai mare.

Interesant:   In urma controverselor, BOR vine cu explicatii

Teodorovici a spus că partea română și el personal au considerat întotdeauna China drept un prieten vechi și un partener important și au susținut dezvoltarea profundă a relațiilor cu China și vor să profite de ocazia “aniversării duble”, să accelereze materializarea consensului de cooperare dintre liderii celor două țări. În ceea ce privește politicile de investiții și alte aspecte, partea română este dispusă să ofere îndrumări necesare întreprinderilor chinez și să creeze condiții favorabile, arătând o imagine mai pozitivă a cooperării prietenești dintre România și China și oferind acesteia conotații mai bogate.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.