.

Ambasada Suediei, mesaj inedit pentru Ziua SRI

Distribuie prietenilor tai!

Mesaj amuzant al Ambasadei Suediei, pentru Serviciul Român de Informaţii.  “De la băieţii blonzi cu ochi albaştri, către băieţii blonzi cu ochi albaştri: La mulţi ani!”, se scrie în mesajul AMbasadei Suediei pentru SRI, pe o reţea de socializare.

Serviciul Român de Informații a luat ființă pe 26 martie 1990 și este unul dintre serviciile secrete române, alături de Serviciul de Informaţii Externe. Este o autoritate care se ocupă cu culegerea și valorificarea informațiilor exclusiv pe teritoriul Românie. Directorul actual al serviciului este Eduard Helvig, membru al PNL, numit la conducerea instituției la data de pe 2 martie 2015, la propunerea președintelui Klaus Iohannis.

Serviciul Român de Informații culege, verifică și valorifică informațiile necesare cunoașterii, prevenirii și contracarării acțiunilor care sunt de natură să lezeze siguranța națională a României, și desfășoară activități vizând apărarea secretului de stat și prevenirea scurgerii de informații care nu pot fi făcute publice din punct de vedere legal. De asemenea, la cererea Consiliul suprem de apărare a țării, serviciul asigură protecția antiteroristă a demnitarilor români și străini, sau altor persoane, atunci când acestea sunt vizate de amenințări cu acte de terorism și desfășoară activități pentru descoperirea și contracararea acțiunilor de confecționare, deținere sau folosire ilegală de mijloace de interceptare a comunicațiilor.

Interesant:   De ce nu poate Israelul sa invinga gruparea terorista Hamas?
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.