Alexei Navalnîi, arestat la revenirea la Moscova

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Cel mai cunoscut adeversar al Kremlinului, Alexei Navalnîi, a fost arestat în această seară la revenirea din Germania, imediat după ce avionul în care se afla a aterizat pe aeroportul Șeremetievo din Moscova. Navalnîi a fost în ultimele luni la Berlin unde i-a fost salvată viața și a fost sub tratament după ce agenții ruși au încercat să îl otrăvească pe aeroportul din Tomsk. La Berlin s-a confirmat faptul că Alexei Navalnîi a fost otrăvit cu Noviciok, o substanță folosită de agnții FSB.

Pe aerport, Alexei Navalnîi și-a sărutat soția după care a fost luat pe sus de către agenții de poliție chiar pe aerport, după aterizarea avionului venit de la Berlin.

Deocamdată nu au fost date explicații oficiale pentru reținerea lui Navalnîi. El a fost transportat în Germania la insistențele soției sale, care i s-a adresat președintelui Vladimir Putin, dar și în urma eforturilor cancelarului german Angela Merkel.

Interesant:   Ambasadorul Italiei în Congo, asasinat în estul țării

Sute de susținători pe aeroport

Sosirea lui Navalnîi la Moscova a fost urmărită online de peste 250.000 de persoane, iar câteva sute de susținători ai criticului lui Putin îl așteptau pe aeroportul Vnukovo, motiv pentru care zborul a fost transferat pe un alt aeroport al Moscovei.

Navalnîi a fost internat în Germania în luna august, după ce a fost otrăvit, iar miercuri a anunțat că intenționează să revină la Moscova. O zi mai târziu, serviciul penitenciar de la Moscova a precizat că îl va aresta odată întors în Rusia.

Navalnîi a urcat în avionul spre Moscova chiar de pe pista aerportului din Berlin, unde a fost adus de o mașină, astfel încât disidentul rus să nu intre în contact cu alți pasageri.

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.