.

etoro

Alegerile din Israel nu au un câștigător clar

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Impas cu repetiție în politica israeliană, după ce alegerile parlamentare de marți s-au încheiat fără un câștigător detașat. Premierul Benjamin Netanyahu şi contracandidatul său Benny Gantz se află la egalitate şi nu pot forma un guvern de coaliţie.
Comisia Electorală a Israelului a prezentat doar rezultate parțiale , după numărarea a 44% dintre buletinele de vot. Însă, potrivit presei, după numărarea a peste 92% dintre buletinele de vot, s-a aflat că partidele celor doi contracandidaţi au obţinut fiecare câte 32 de locuri din totalul celor 120 din Knesset, Parlamentul israelian, şi nu reuşesc, nici măcar cu aliaţii lor, să depăşească nivelul de 61 de parlamentari pentru a obţine majoritatea.
“Lista unită” a partidelor arabe ar fi obţinut 12 locuri şi s-ar putea impune drept a treia forţă politică în Knesset, urmată de partidul Israel Beiteinu (Israel Casa Noastră) al fostului ministru Avigdor Lieberman, cu 9 locuri. Acesta din urmă, care a declarat marţi că doreşte o coaliţie cu Likud (dreapta) al lui Benjamin Netanyahu şi cu partidul Kahol Lavan (Albastru-Alb) al lui Benny Gantz, ar putea deveni un important factor de decizie.
În Israel, preşedintele îi consultă pe deputaţii aleşi care trebuie să-i recomande un şef de guvern. Partidele arabe, ostile premierului aflat în funcţie, au sugerat deja că se vor opune desemnării lui Netanyahu, fără a confirma însă dacă o vor susţine pe cea a lui Benny Gantz.
Netanyahu le-a declarat miercuri susţinătorilor săi că Israelul are nevoie de “un guvern puternic, stabil şi sionist”.
Interesant:   Rusia amenință Chișinăul cu ”factorul transnistrean”
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.