.

Alegerei fraudate in Republica Moldova – Oameni adusi cu autocarele sa voteze

Distribuie prietenilor tai!

Astazi in Republica Moldova au loc alegerile parlamentare, iar un numar de peste 3.000.000 de oameni sunt asteptati la urne pentru a-si alege candidatul si partidul preferat. Urnele de votare s-au deschis inca de la primele ore ale diminetii. In acelasi timp cu alegerile parlamentare, la vecinii de peste Prut se desfasoara si un referendum consultativ pentru a se reduce numarul de parlamentari, de la 101 cat sunt in prezent, pana la 61.

Liderii opozitiei, si in special cei din blocul ACUM (format din partidul PAS si partidul-platforma PPDA), au cerut observatorilor din alte state din Europa sa fie cu ochii pe alegerile din Moldova pentru a nu se putea frauda alegerile, acestia tragand un semnal de alarma, in special asupra turismului electoral.

De mentinut ca acestea sunt primele alegeri ce se desfasoara pe noul sistem de vot, votul mixt, sistem ce a fost adoptat inca de anul trecut, atunci opozitia organizand proteste masive impotriva votului mixt. Mai mult, Comisia de la Venetia a tras un semnal de alarma si a sfatuit responsabilii de la Chisinau sa nu adopte acest tip de vot.

Interesant:   Razboiul din Ucraina schimba rutele heroinei catre UE

La ora 09, prezenta de vot la urne era de putin peste 5%, ceea ce inseamna ca peste 140.000 de cetateni ai Republicii Moldova si-au exprimat dreptul la vot.

Actualul presedinte al Partidului Miscarea Populara (PMP), Eugen Tomac a avertizat asupra faptului ca pro-rusii au iesit masiv la vot, fiind zeci de microbuze ce au fost aduse din Transnistria, pentru a vota la alegerile de astazi. De altfel, Vasile Dinga, membru si simpatizant al blocului ACUM, a publicat in jurul orei 10 o filmare pe pagina sa de Facebook in care se pot observa zeci de microbuze din care coboara cateva sute de oameni, lucru petrecut in orasul Stefan-Voda.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.