.

Alegerea si intretinerea saltelei determina calitatea somnului

saltea de calitate
Distribuie prietenilor tai!

In timpul noptii, foarte multe persoane se pot confrunta cu anumite probleme, cum ar fi lipsa de comoditate si insomnia, ceea ce determina o odihna deficitara. Toate aceste probleme pot sa aiba o cauza comuna, anume o saltea de calitate inferioara. Salteaua trebuie sa respecte necesitatile personale si de aceea este foarte important de determinat modul in care o saltea afecteaza somnul.
Specialistii de la Expert-Saltele.ro explica modul in care salteaua poate influenta calitatea somnului, care se reflecta cu siguranta in performantele la locul de munca, in dispozitia generala si poate determina chiar stari de anxietate si de depresie.

Cum poate fi recuperat somnul odihnitor cu saltele de calitate

 • Cumparand saltele de calitate, o persoana poate beneficia de mai multe avantaje, daca tine cont de mai multe aspecte:
 • Duritatea este foarte importanta si de aceea trebuie aleasa o saltea care se pliaza pe nevoile personale;
 • Saltelele cu memorie nu trebuie sa aiba grosimea mai mare de 5 cm;
 • Pentru a asigura o foarte buna sustinere, sunt recomandate saltelele cu inaltimea de minim 18 cm;
 • Husele matlasate sunt cele care ofera un nivel de confort mai bun si sunt mult mai placute la atingere;
 • Atunci cand este ales un model de saltea diferit de cel utilizat in mod normal, va fi necesara o perioada de acomodare;
 • Greutatea corpului trebuie sa se dispuna egal pe o saltea, iar pozitia spatelui trebuie sa fie corecta si sanatoasa.
Interesant:   Germania testeaza saptamana de lucru de patru zile

Se recomanda apelarea la un magazin specializat

Persoanele care au nevoie de saltele de calitate ar trebui sa solicite ajutor din partea consultantilor din magazinele online, pentru ca ei au experienta si vor oferi cele mai corecte informatii legate de alegerile optime. Parerile familiei sau prietenilor pot sa fie foarte subiective in acest sens.

Persoanele sensibile se odihnesc bine pe saltele din latex natural

saltele din latex

Varianta de saltele din latex natural este cea care ofera o experienta foarte asemanatoare cu saltelele din spuma cu memorie, insa au in compozitie ingrediente naturale.

Latexul natural se obtine din seva de arbore de cauciuc, care a fost plantat special si intretinut prin metode specifice pentru a produce seva. Toti acesti arbori sunt utilizati in scopul de a furniza resurse naturale sustenabile, asa cum se intampla si in cazul siropului de artar. Rezultatul este reprezentat de saltele care sunt fabricate fara folosirea chimicalelor. Aceste produse sunt mereu elastice si foarte rezistente.

Modul in care salteaua este intretinuta determina confortul pe care aceasta il ofera

Interesant:   Importanța planificării prealabile a înmormântării: Un pas important pentru a ușura povara familiei

Indiferent daca este vorba despre saltele de calitate sau nu, intretinerea joaca un rol foarte important. O saltea neintretinuta are potentialul de a afecta somnul. Se pot lua urmatoarele masuri pentru o intretinere optima:

 • Salteaua trebuie rotita periodic – nu doar pentru a prelungi durata sa de viata, ci si pentru a opri formarea adanciturilor sau golurilor, care pot genera disconfort;
 • Utilizarea unui topper pentru saltea – pentru a tine la distanta bacteriile, fungii si microorganismele;
 • Salteaua nu trebuie folosita ca o trambulina – atunci cand copiii sar pe saltea se vor forma goluri si denivelari foarte deranjante in timpul somnului;
 • Se recomanda utilizarea huselor pentru saltea – acestea au rolul de a o proteja de impuritati si de a o mentine curata pentru ca, altfel, toate depunerile se vor impregna in saltea si pot genera reactii pe piele sau alergii;
 • Salteaua trebuie curatata periodic – este recomandat sa fie aspirata bine de doua ori pe an sau chiar in fiecare anotimp. Pentru curatare se vor folosi produse fara parabeni si alergeni. In momentul in care salteaua nu este corect curatata, poate determina reactii alergice si alte probleme serioase;
 • Salteaua trebuie sa respire – cel putin o data pe saptamana se recomanda scoaterea husei de acoperire, la fel si topperul, pentru ca salteaua sa respire corect – aerul este cel care trece prin tesaturi si usuca interiorul, un loc in care se acumuleaza foarte multa umezeala. Atunci cand salteaua este uscata, nu favorizeaza dezvoltarea bacteriilor si contribuie la un somn linistit si odihnitor, fara probleme cu respiratia sau iritatii cutanate.
Interesant:   Germania testeaza saptamana de lucru de patru zile

Indicatii speciale pentru utilizarea unei saltele in conditii optime

In camera in care sunt amplasate saltelele trebuie sa se respecte programul de aerisire la minim doua zile. Umiditatea din incapere ar trebui sa ramana undeva intre 40 si maxim 60 de procente si temperatura intre 20 si pana la 30 de grade. Se recomanda ca suprafetele pe care stau saltelele sa fie plane si dure.

Avand in vedere toate aceste aspecte, se poate trage concluzia ca, cu cat este mai bine intretinuta o saltea, cu atat va oferi un somn mai odihnitor. Pe langa alegerea saltelei potrivite in functie de particularitati si criterii, intretinerea ei si a mediului in care se afla, precum si utilizarea produsului in mod corespunzator, determina nivelul de confort.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.