.

Albirea profesionala a dintilor: ce presupune si cum te pregatesti?

Ucoz3
Distribuie prietenilor tai!

Dr. Anaid Strugaru – medic dentist Dental Hygiene Center

Un zâmbet strălucitor și sănătos poate avea un impact semnificativ asupra încrederii în sine și a relațiilor interpersonale. Dinții albi și strălucitori sunt o dorință comună pentru mulți oameni, iar tehnologia modernă a stomatologiei vine în întâmpinarea acestor aspirații. În acest articol, vom explora avantajele și procedura de albire profesională a dinților pentru a oferi cititorilor noștri o mai bună înțelegere a acestei opțiuni.

În articolul de față, ne propunem să explorăm pe larg beneficiile și procesul de albire profesională a dinților. Vom detalia modul în care această procedură este realizată de un medic stomatolog, tehnologiile și substanțele chimice utilizate, etapele pregătitoare necesare și îngrijirea post-albire pentru rezultate durabile și sănătoase.

Albirea dentara profesională a dinților este o procedură stomatologică efectuată în cabinetul stomatologic, având ca scop îndepărtarea petelor și colorațiilor dentare pentru a obține o nuanță mai albă a dinților. Aceasta implică utilizarea unor substanțe sau a unor tehnici specifice, cu atenție sporită acordată protejării gingiilor și a țesuturilor orale sensibile.

În timpul procedurii de albire profesională, se utilizează de obicei geluri pe bază de peroxid de hidrogen sau peroxid de carbamidă. Aceste substanțe chimice contribuie la eliminarea petelor și a colorațiilor de pe suprafața dinților acestea fiind activate de lămpi cu laser sau lumini LED pentru a amplifica efectul de albire.

Înainte de a efectua orice procedură de albire a dinților, este obligatoriu să consulți un medic stomatolog. Acest pas este esențial pentru a evalua starea ta de sănătate orală și pentru a discuta despre așteptările și opțiunile de albire disponibile.

Interesant:   Black Friday 2023 la Sizeer – incaltaminte si imbracaminte care merita achizitionate in acest an

În cadrul consultației prealabile, medicul stomatolog va examina starea generală a dinților și gingiilor tale. De asemenea, veți discuta și despre orice condiții dentare preexistente care ar putea afecta rezultatele procedurii de albire.

Înainte de a începe procedura de albire, medicul va efectua o examinare dentară detaliată pentru a se asigura că dinții și gingiile sunt sănătoase și pregătiți pentru tratament. De asemenea, pot fi realizate fotografii și amprente dentare pentru a urmări progresul și rezultatele.

Unele condiții dentare, cum ar fi plombele sau coroanele, nu răspund la procesul de albire. Medicul stomatolog va discuta cu tine despre aceste aspecte și îți va oferi opțiuni alternative, dacă este necesar.

Fiecare metodă de albire profesională are avantajele și dezavantajele sale. De exemplu, albirea cu laser poate fi mai rapidă, dar poate fi mai costisitoare. În timpul consultației prealabile, medicul stomatolog îți va explica în detaliu opțiunile disponibile și îți va ajuta să alegi cea mai potrivită pentru tine.

În zilele dinaintea procedurii de albire, ar putea fi necesar să eviți consumul anumitor alimente sau băuturi care pot colora dinții. Medicul dentist îți va oferi sfaturi și recomandări specifice pentru a te pregăti corespunzător.

Evitarea alimentelor și băuturilor care pot colora dinții, cum ar fi cafeaua, vinul roșu sau tutunul, pot contribui la menținerea rezultatelor albirii pe termen lung și pot îmbunătăți durabilitatea rezultatelor obținute prin albirea profesională. Medicul îți va oferi și alte recomandări prealabile, cum ar fi reguli de igienă orală suplimentare sau utilizarea pastelor de dinți speciale înainte de procedură.

Interesant:   Black Friday 2023 la Sizeer – incaltaminte si imbracaminte care merita achizitionate in acest an

Procesul de albire la cabinetul stomatologic începe cu protejarea gingiilor si aplicarea unui gel pe suprafața dinților și apoi activarea acestuia cu ajutorul unui laser sau a unei lumini LED, dacă este cazul. Acest lucru permite substanței chimice să pătrundă în smalțul dinților și să elimine petele și colorațiile.

Durata procedurii de albire poate varia în funcție de opțiunea aleasă și de gradul de decolorare a dinților. De obicei, o ședință de albire durează între 60 și 90 de minute, însă în unele cazuri ar putea fi nevoie de mai multe ședințe pentru a obține rezultatele dorite. În timpul procedurii, pacientul trebuie să fie relaxat și să stea nemișcat pentru a asigura uniformitatea tratamentului. Albirea dintilor la Dental Hygiene Center se face ultilizand cel mai premiat accelerator de albire dentara din lume timp de 13 ani la rand. Procedura de albire in sine dureaza 3 reprize consecutive a cate 10 minute dupa care se va aplica un gel de remineralizarea dintilor cu care pacientul va trebui sa stea timp de 15 minute. Dupa efectuarea procedurii, se pot observa imbunatatiri de pana la 12 nuante iar rezultatele albirii dentare rezista pana la 2 ani, in functie de obiceiurile pacinentilor.

După procedura de albire, este important să continui o igienă orală riguroasă pentru a menține rezultatele obținute. Curățarea regulată a dinților, efectuarea igienizărilor dentare periodice, utilizarea aței dentare sau a dusului bucal sunt esențiale pentru menținerea unui zâmbet sănătos și strălucitor.

Interesant:   Black Friday 2023 la Sizeer – incaltaminte si imbracaminte care merita achizitionate in acest an

Medicul stomatolog îți poate recomanda utilizarea pastelor de dinți speciale sau a altor produse de igienă orală adecvate pentru a menține nuanța albă a dinților și a preveni reapariția petelor și decolorărilor.

Unele persoane pot experimenta sensibilitate dentară temporară sau iritații ale gingiilor după procedura de albire. Aceste efecte secundare sunt de obicei temporare și pot fi gestionate cu ajutorul produselor speciale de igienă orală sau prin urmarea sfaturilor medicului stomatolog.

Albirea profesională a dinților reprezintă o soluție eficientă și sigură pentru obținerea unui zâmbet strălucitor și sănătos. Această procedură poate aduce beneficii semnificative pentru încrederea în sine și pentru starea generală de sănătate orală.

Înainte de a se angaja într-o procedură de albire profesională, cititorii sunt încurajați să consulte un medic stomatolog pentru o evaluare detaliată și pentru a primi recomandări personalizate. În plus, este esențial să urmezi îndrumările și sfaturile medicului pe parcursul întregului proces de albire pentru a asigura rezultate de calitate și o recuperare sănătoasă.

În concluzie, albirea profesională a dinților este o soluție modernă și eficientă pentru obținerea unui zâmbet strălucitor și sănătos. Prin urmarea unui proces bine pregătit și cu îngrijire corespunzătoare, rezultatele pot fi remarcabile și te pot ajuta să strălucești în orice situație. Investește în sănătatea și frumusețea zâmbetului tău, iar rezultatele vor fi pe măsură!

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.