.

Al doilea val COVID e mai agresiv

Distribuie prietenilor tai!

 

Situatia e tot mai grava in Europa: Franta reintra in izolare aproape totala, iar Germania intr-o carantina ceva mai usoara decat in primavara.

Ar putea urma Marea Britanie; virusologii fac presiuni asupra premierului Boris Johnson sa reintroduca o varianta de carantina intrucat, spun ei, „valul doi al pandemiei e mai agresiv si vor fi tot mai multe decese”.

Germania, semi-carantina

Cancelarul Angela Merkel a anuntat noi restrictii la nivel federal: din 2 noiembrie se inchid barurile si restaurantele, activitatile culturale si sportive in spatii inchise se suspenda. Merkel a avertizat ca sistemul sanitar german si-ar putea atinge limitele in curand. Deocamdata, situatia e sub control in Germania, insa e o chestiune de doar cateva saptamani pana la blocaj, in cazul in care se mentine ritmul aparitiei de noi cazuri. Numarul de noi infectari s-a dublat in decurs de o saptamana iar epidemiologii germani spun ca situatia e cu atat mai grava, cu cat in 80 la suta din cazuri nu se stie de la cine s-au imbolnavit pacientii. Populatia e sfatuita sa nu calatoreasca in afara localitatilor sau a tarii decat daca e absolut necesar. Hotelurile raman deschise, dar numai pentru cei care sunt in delegatie de serviciu, nu pentru turisti.

Interesant:   De ce nu poate Israelul sa invinga gruparea terorista Hamas?

Franta, izolare aproape ca in primavara

Avalansa de cazuri COVID din Franta (40.000-50.000 pe zi) sileste guvernul sa reintroduca masurile de izolare. Diferentele majore, fata de carantina de la inceputul pandemiei, sunt ca scolile raman deschise si nu se inchid granitele. In rest, toata activitatea se reduce spre zero, iar francezii au nevoie, din nou, de declaratii pe proprie raspundere pentru a iesi din casa.

Sistemul medical elvetian, in pragul colapsului

Elvetia se confrunta cu un numar record de noi infectari COVID, iar spitalele sunt pline. E criza de personal, intrucat medicii, asistentele, laborantii sunt la capatul puterilor. Unele spitale au rechemat medici si asistente care s-au pensionat in ultimii ani, pentru ca nu mai fac fata.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.