Aerul uscat creste riscul transmiterii coronavirusului

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea Sydney, pentru fiecare 1 procent de reducere a umiditiatii, cazurile de COVID pot creste cu 7 pana la 8 la suta.

Este al doilea studiu care atrage atentia asupra pericolului pe care il reprezinta aerul uscat. Profesorul Michael Ward, coordonatorul studiului, afirma ca suntem expusi unui risc mai mare cand umiditatea aerului e scazuta si aerul e mai uscat.

Dupa cum explica profesorul australian, exista cauze biologice pentru care umiditatea conteaza mult in transmiterea coronavirusului prin aerosoli. Cand umiditatea e scazuta, aerul e mai uscat, iar aerosolii sunt si mai mici. “Cand stranuta sau tuseste o persoana infectata, aerosolii pe care ii degaja stau in aer suspendati mai multa vreme si astfel creste expunerea altor oameni. Cand aerul e umed, aerosolii sunt mai mari si mai grei si cad mai repede pe suprafete” – precizeaza studiul universitatii Sydney.

Si americanii au ajuns la concluzia ca noul virus e mai stabil in conditii de umiditate redusa. Centrul SUA pentru Prevenirea si Controlul Bolilor a anuntat ca temperatura mai ridicata si umiditatea mai mare scurteaza la jumatate viata virusului. In timp ce in conditii de temperatura scazuta si umiditate redusa, virusul e detectabil mai mult timp.

Interesant:   Londra testează pașaportul de vaccinare

“De aceea, oamenii trebuie sa poarta masca de protectie, atat pentru a preveni degajarea de aerosoli, in cazul persoanelor infectate, cat si pentru protejarea persoanelor sanatoase” – atrag atentia medicii australieni.

Fauci, doctorul care se ocupa de masurile anti COVID din SUA, despre cum se protejeaza el insusi de noul virus

Dr.Anthony Fauci, 79 de ani, conduce Institutul National de Boli Alergice si Infectioase din Statele Unite si este considerat autoritatea suprema in SUA in privind reactiei autoritatilor la pandemie. Exista si voci care il critica, acuzandu-l ca si-a schimbat parerile de la o zi la alta si ca vrea sa impuna vaccinarea anti COVID.

Fauci a povestit ca munceste 7 zile pe saptamana, 18 ore pe zi, in lupta cu pandemia, dar tot gaseste puterea de a iesi la plimbare cu sotia in fiecare zi. In plus, dr.Fauci a dezvaluit ca si el si familia lui respecta cu strictete masurile de protectie. Nu se intalnesc decat cu persoane pe care le stiu de ani de zile si care sunt la fel de “compulsive”atunci and vine vorba de protectia anti COVID. In plus, dr.Fauci spune ca ia vitamina C si D, pentru a-si spori imunitatea.

Interesant:   Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă Invermectina la pacienții cu Covid-19

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.