.

Adio, Maiestate ! Regina Elisabeta a II-a, 21 aprilie 1926 – 8 septembrie 2022

Distribuie prietenilor tai!

Britanicii, si odata cu ei intreaga lume, intorc o fila de istorie: Elisabeta a II-a, ancora stabilitatii regatului, a murit. Suverana se afla la resedinta de vara din Scotia, castelul Balmoral. Nu se simtea bine de ceva vreme, motiv pentru care a si ramas la Balmoral si nu a revenit la Londra, la sfarsitul vacantei de vara.

Figura emblematica a natiunii timp de sapte decenii, Elisabeta a II-a “a murit linistita” – dupa cum precizeaza Palatul Buckingham. Imediat dupa deces, coroana a fost preluata de fiul ei cel mare, printul Charles de Wales, in varsta de 73 de ani. El a devenit Regele Charles al III-lea. Surse din casa regala afirma ca incoronarea va avea loc cat mai curand posibil. Data la care va fi inmormantata suverana nu a fost anuntata inca, dar e posibil sa aiba loc peste 10 zile. Cel mai probabil, trupul reginei va fi depus la Palatul Buckingham timp de 5 zile. Pentru ca a murit la Balmoral, catafalcul va fi probabil depus si in Scotia, o scurta perioada.

Interesant:   „Pepenele românesc” – ampla operatiune de verificare demarata de guvern

Britanicii au intrat in doliu. In memoria Reginei, absolut toate sectoarele vietii de zi cu zi vor suferi modificari. Posturile TV si de radio si-au modificat programul, iar in ziua inmormantarii, cand va fi doliu national, bursa isi intrerupe activitatea si toate marile companii vor da liber angajatilor. De asemenea, grevistii din posta si transporturi au anuntat ca intrerup miscarea de revendicare sociala, in semn de respect fata de suverana. Se asteapta ca si cluburile de fotbal sa reprogrameze meciurile dupa funeralii.

Regele Charles al III-lea

Iata ce a declarat Charles, noul rege al Marii Britanii, dupa moarte mamei sale: ”Moartea iubitei mele mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de tristete profunda pentru mine si pentru toti membrii familiei mele. Plângem trecerea in nefiinţă a unei Suverane pretuite si a unei Mame foarte iubite. Stiu ca pierderea ei va fi profund resimtita in intreaga tara si in Commonwealth, precum si de nenumarate persoane din intreaga lume. In aceasta perioada de doliu si schimbare, familia mea si cu mine vom fi alinati si sustinuti de respectul si de afectiunea profunda pe care i-o purtam Reginei.”

Interesant:   Românii, cel mai mare risc de a ajunge in sărăcie
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.