.

Update – Adina Vălean a fost acceptată pentru postul de comisar european

Distribuie prietenilor tai!

Preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a decis ca Adina Vălean să preia portofoliul transporturilor în viitorul executiv comunitar, după ce în aceeaşi zi România a transmis două propuneri de candidaţi pentru postul de comisar european.
“România a transmis astăzi, 6 noiembrie, două propuneri de candidaţi pentru postul de comisar european. Ambii au avut interviuri cu preşedintele-ales şi s-au descurcat bine. Preşedintele-ales a decis ca Adina Vălean să preia portofoliul transporturilor. Doamna Vălean este un europarlamentar experimentat, care a fost deja preşedintele comisiei ENVI şi este în prezent preşedintele comisiei ITRE. În cariera sa a acumulat experienţă pe subiectele asociate portofoliului transporturilor. A fost raportor pentru ‘Mecanismul pentru Interconectarea Europei’, prin care este susţinută infrastructura în domeniul transporturilor, energiei şi serviciilor digitale. Prin acest proiect a lucrat la sisteme de conectare a vehiculelor şi de reducere a emisiilor de dioxid de carbon”, au afirmat purtătorii de cuvânt respectivi.

Siegfried Mureşan şi Adina Vălean sunt propunerile Guvernului Orban pentru funcţia de comisar european, a anunțat premierul Ludovic Orban. Decizia a fost luată în şedinţa de Guvern la care a participat şi preşedintele Klaus Iohannis. Propunerile urmează să fie trimise preşedintelui desemnat al Comisiei Europene pentru aprobare.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.