.

Adidas, grav afectata de ruperea relatiilor cu Ye, ex Kanye West

Distribuie prietenilor tai!

Potrivit calculelor preliminare, prin ruperea parteneriatului cu celebrul rapper, compania Adidas ar fi pierdut in jur de 700 de milioane de euro, anul trecut.

Noul presedinte al Adidas, Bjorn Gulden, a declarat ca decizia de a pune capat parteneriatului cu Ye a fost una corecta. El a recunoscut insa ca linia de incaltaminte Yeezy, dezvoltata de Adidas impreuna cu rapperul american, a adus profituri foarte mari. Gulden avertizeaza ca pierderile operationale pe anul trecut ar fi in jur de 700 de milioane de euro, in urma incetarii colaborarii cu Ye. Gulden declara ca Adidas va continua colaborarea cu sportivi, dar si cu celebritati si artisti. Noul presedinte Adidas sugereaza colaborari mai multe si nu mizarea pe o singura personalitate. Totusi el a lasat sa se inteleaga faptul ca accentul o sa cada pe vedete din lumea sportului. „Veti vedea ca investim mai mult in sport si vom fi din nou globali, acesta e ADN-ul companiei noastre” – spune Gulden, presedinte Adidas de la 1 ianuarie.

Interesant:   Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din România critica dur propunerea de eliminare a obligativitatii Pilonului II pensii private

Suma pierduta de Adidas dupa renuntarea la colaborarea cu rapper-ul american i-a socat pe investitori. Anterior, Adidas a refuzat sa dezvaluie veniturile generate de linia Yeezy. In 2016, in momentul incheierii parteneriatului, Adidas anunta ca este cel mai semnificativ parteneriat incheiat vreodata intre un personalitate care nu e din lumea sportului si o marca sportiva.

Incheierea a fost terminata de Adidas, in urma unor postari controversate facute de rapperul american pe retelele de socializare si a unor interviuri cu tenta anti-semita. Colaborarea a durat sase ani, timp in care Adidas l-a elogiat pe rapper, numindu-l un “pionier al creatiei” si “o personalitate vizionara”.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.