.

Actrița Ilinca Tomoroveanu a încetat din viață

Distribuie prietenilor tai!

Actriţa Ilinca Tomoroveanu a murit joi, la vârsta de 77 de ani, informează pagina de facebook a Naţionalului bucureştean. Marea artistă era director artistic al Teatrului Naţional “I.L. Caragiale”.

“Doamna Ilinca Tomoroveanu, actriţă de prim rang a teatrului românesc, director artistic al Teatrului Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti, a părăsit astăzi scena vieţii, dar şi scena teatrului, căreia i s-a dăruit mai bine de jumătate de veac. Cu toţii suntem profund îndureraţi şi ne rugăm pentru sufletul Doamnei Ilinca! Eleganţa, frumuseţea, talentul şi timbrul său inconfundabil, grija pe care a arătat-o pentru mai tinerii ei colegi, zâmbetul suav şi farmecul hărăzit dintotdeauna, dăruirea pe care a arătat-o pentru lumea teatrului, toate acestea ne vor rămâne vii de-acum înainte, când Doamna Tomoroveanu îşi ia adio de la această lume. Suntem cu toţii alături de domnul Traian Stănescu şi de familia îndurerată. Dumnezeu să o aibă în pază!”, se scrie pe pagina de Facebook a Teatrului Național.
Actriţa Ilinca Tomoroveanu era nepoata poetului Octavian Goga și s-a născut la 21 august 1941, în Bucureşti.

Interesant:   România intră în spațiul Schengen
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.