.

Actorul Richard Dreyfuss da de pamant cu standardele de incluziune de la Hollywood

Distribuie prietenilor tai!

Oscarizatul Richard Dreyfuss afirma ca noile standarde de incluziune din lumea filmului il fac sa vomite.

Legendarul actor condamna dur standardele de incluziune mpuse de Academia de film americana –  AMPAS – si afirma ca nu exista nicio minoritate sau o majoritate care sa aiba nevoie sa fie protejata in acest fel, prin constrangeri impuse artistilor.

Intr-un interviu cu PBS, Dreyfuss a fost itrebat ce crede despre noile standarde pentru filme. „Imi provoaca greata si ma fac sa vomit” – a raspunsul eroul din „Falci” si „Intalnire de gradul trei”.

Noile reguli Oscar, in vigoare de anul viitor

Din 2024, pentru a fi eligibile la categoria „Cel mai bun film”, productiile artistice trebuie sa intruneasca anumite conditii. Printre altele, un anumit procent de actori si staff tehnice trebuie sa apartina grupurile rasiale si etnice considerate subreprezentate.

„Filmul e o forma de arta si e si o forma de comert, aduce bani. Dar e o arta. Nimeni nu trebuie sa-mi spuna mie, ca artist, ca trebuie sa ma pliez celor mai recente idei privind moralitatea” – a declarat celebrul actor. El crede ca noile reguli impun o diversitate fortata, de pe urma careia toata lumea are de suferit.

Interesant:   Eminem scoate un nou album, The Death of Slim Shady

El s-a referit si la rolul lu Laurence Olivier din filmul „Othello” din 1965, in care starul britanic a interpretat personajul shakespearian având chipul innegrit. Recent, mai multe voci de la Hollywood au criticat faptul ca Olivier a fost ales pentru acest rol, si nu un actor de culoare. Dreyfuss a desfiintat pur si simplu aceste critici. „A jucat magistral rolul unui barbat de culoare. Si mi se spune ca astazi nu voi avea niciodată sansa de a intepreta un barbat de culoare. Iar altcuiva i se spune ca, daca nu este evreu, nu ar trebui sa joace in Neguţătorul din Venetia. Suntem nebuni ?” – a adaugat Dreyfuss.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.