.

Acordul privind slujbele de Paste a fost modificat

Distribuie prietenilor tai!

Dupa controversa privind slujbele din noaptea de Inviere, Ministerul de Interne si Biserica Ortodoxa Romana au modificat acordul privind impartirea Luminii si a Pastilor. Astfel, slujbele se vor oficia fara participarea credinciosilor in incinta, in curtea sau in apropierea lacasurilor de cult.

Guvernul precizeaza ca modificarea a fost decisa tinand cont de sfatul specialistilor si de estimarile referitoare la pericolul extinderii pandemiei in urmatoarele doua saptamani.

Potrivit noilor reguli, Sfanta Lumina va fi distribuita in parohii de catre personalul clerical si maximum 5 voluntari, sambata, 18 aprilie, incepand cu ora 20.

Painea binecuvantata, in forma de prescuri, stropita cu agheasma si vin (Pastile) va fi distribuita la domiciliul credinciosilor din toate parohiile de catre personalul clerical si voluntari incepand de vineri, 17 aprilie, intre anumite ore, la solicitarea credinciosilor.

Credinciosii vor primi Pastile sau Sfanta Lumina din pragul casei ori de la fereastra, fara a iesi in strada.

Recomandarile autoritatilor

Interesant:   In urma controverselor, BOR vine cu explicatii

Grupul de Comunicare Strategica a transmis o serie de recomandari pentru perioada sarbatorilor pascale.  Oamenilor li se recomanda sa petreaca zilele de Paste doar cu acei membri ai familiei impreuna cu care locuiesc, sa evite deplasarile la rude, chiar si la cele din aceeasi localitate. In plus, nu trebuie sa facem vizite, si nici sa primim musafiri. Se mentine interdictia de a face gratare sau picnicuri in parcuri, paduri si orice alte zone publice, iar distantarea sociala trebuie respectata pe deplin.

Mai multi medici au atras atentia ca, daca oamenii renunta la distantarea sociala in perioada sarbatorii Invierii Domnului, e posibil ca in urmatoarele 12-14 zile sa asistam la o explozie de imbolnaviri cu COVID-19.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.