.

Acord între Germania și Grecia pentru a livra blindate Ucrainei

Distribuie prietenilor tai!

Guvernul german a ajuns la un acord cu Grecia pentru a furniza Ucrainei mai multe vehicule blindate de luptă pentru infanterie, informează vineri DPA.

Grecia va furniza Ucrainei 40 de vehicule de luptă pentru infanterie BMP-1 proiectate de sovietici, în timp ce Atena va primi 40 de vehicule de luptă pentru infanterie Marder din stocurile industriale ale Germaniei, a declarat Ministerul Apărării de la Berlin.

Ministrul apărării Christine Lambrecht şi omologul său grec Nikolaos Panagiotopoulos au ajuns la acord, a cărui implementare trebuie să înceapă imediat, a declarat ministerul.

Motivul din spatele acordului este că ucrainenilor le vor fi furnizate sisteme sovietice pentru care nu au nevoie de nicio instruire suplimentară, a mai spus ministerul.

Germania va livra ‘foarte curând’ vehicule blindate Kievului, dar în acest stadiu nu şi tancurile de luptă cerute de Ucraina, a anunţat joi ministrul apărării, Christine Lambrecht, transmite AFP.

Interesant:   Nerecunoscatoare, Ucraina pierde un aliat important - Polonia

‘Este încurajator să vedem succesele pe care Ucraina le-a reuşit în ultimele zile, mai ales datorită armelor germane’, a declarat ministrul în faţa presei.

Contraofensiva purtată de Kiev ‘arată cât de important este să punem rapid la dispoziţia Ucrainei alte echipamente militare’, a adăugat Christine Lambrecht.

Ea a anunţat trimiterea a încă două lansatoare de rachete multiple Mars-II şi a 200 de rachete. Ucraina va primi de asemenea 50 de vehicule de teren de tip Dingo.

În schimb, Germania nu are în vedere în acest stadiu să livreze tancuri de luptă Leopard-2, cerute cu insistenţă de Ucraina.

Berlinul continuă să mizeze pe un sistem de livrări circular, prin care Grecia va primi blindate germane de tip Marder, şi acestea cerute de Kiev, iar Atena va livra în schimb Ucrainei ‘foarte curând’ blindate mai vechi, a explicat Lambrecht.

‘Este important pentru mine să precizez clar că aceste livrări nu vor slăbi Bundeswehr-ul (armata germană)’, a subliniat ea.

‘Suntem capabili în continuare să asigurăm apărarea Alianţei (NATO) şi a ţării şi este important pentru mine ca aliaţii noştri pe flancul estic să poată conta pe noi că ne vom ţine promisiunile’, a adăugat ea.

Interesant:   Presedinta Comisiei Europene cere, din nou, primirea Romaniei si a Bulgariei in Schengen. Ne ajuta la ceva aceasta declaratie?

Guvernul condus de Olaf Scholz este criticat în ultimele zile, atât la Kiev, cât şi la Berlin, pentru reticenţele de a livra tancuri de luptă, susceptibile să ajute la a face diferenţa în contraofensiva ucraineană împotriva forţelor ruse.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.