.

Acord de cooperare între UE și Kazahstan

Distribuie prietenilor tai!

Comisia Europeană a anunţat luni că Uniunea Europeană şi Kazahstan au convenit să coopereze mai strâns în domeniul energiei şi al materiilor prime, informează dpa.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi prim-ministrul kazah, Alikhan Smailov, au semnat un acord în acest sens în marja conferinţei mondiale COP27 privind clima care are loc în Egipt.

Acordul urmăreşte să garanteze aprovizionarea cu anumite materii prime şi să dezvolte lanţuri valorice pentru hidrogen şi baterii produse în mod durabil.

Uniunea Europeană este în căutarea de noi parteneri economici în contextul în care crizele globale recente au arătat în mod clar cât de dependente sunt statele Uniunii Europene de lanţurile de aprovizionare ale anumitor ţări.

Pandemia a scos la iveală că UE depinde în mare măsură de China, în timp ce invadarea Ucrainei de către Rusia a demonstrat dependenţa Uniunii de Rusia în domeniul energetic.

În următoarele şase luni, UE va lansa proiecte comune cu Kazahstanul în domenii precum procesele de minerit şi rafinare durabile.

Interesant:   VinziCasa.ro: Soluția Ideală pentru Agenții Imobiliari

“Voi încheia trei acorduri aici, la acest COP27, pentru hidrogen verde, de exemplu cu Namibia şi cu Egipt”, a declarat von der Leyen într-un interviu acordat postului de televiziune german RTL/ntv.

Hidrogenul este considerat ecologic dacă este produs cu energie electrică regenerabilă, notează dpa.

La sfârşitul săptămânii trecute, Comisia Europeană a informat că sunt în curs de dezvoltare parteneriate cu Indonezia, Vietnam, Senegal şi India.

Statele membre UE sunt aproape de un acord cu privire la o versiune relaxată a noilor norme privind capitalul băncilor, după ce industria financiară a avertizat că o abordare mai strictă riscă să conducă la o diminuare a creditului către economiile blocului comunitar, transmite Bloomberg.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.