.

Acid acetic in loc de oţet, produsul se vindea in Lidl

Distribuie prietenilor tai!

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a anuntat ca a fost retras de pe piata produsul Oțet din Vin SEINEANA, LOT 1/ 17.05.2022.

Analiza de laborator confirma ca unul dintre oteturile comercializate pe piata, retras temporar de la comercializare de ANPC, este acid acetic. ANPC precizeaza ca verificarile au inceput cu aproximativ 3 luni in urma, in lanțul de magazine Lidl. Era vizat modul in care este respectata legislatia in domeniu in respectivele unitati. Au fost prelevate probe din produsul  ”Oțet din Vin SEINEANA”, LOT 1/ 17.05.2022, în vederea determinarii de catre un laborator acreditat a prezentei acidului acetic in produs.

Lotul prelevat a fost oprit temporar de la comercializare pana la finalizarea documentului de control, ca urmare a elaborarii rapoartelor de incercare. ”Am convingerea ca, pana la urma, toti marii operatori economici inteleg ca suntem in aceeasi tabara. Vrem consumatorii multumiti, la adapost de orice pericol si încrezători in produsele si serviciile puse pe piață. Iata o dovada in plus ca trebuie sa strangem randurile si sa verificam umar la umar toate produsele aflate pe raft. Falșii producători și cei cu intentii trebuie eliminati de pe piata, impreuna cu produsele sau serviciile lor. Toti furnizorii trebuie auditati si suntem la dispozitia celor ce ne solicita sprijinul in acest sens” –  a declarat Horia Constantinescu, presedintele ANPC.

Interesant:   Autopsia militarului francez gasit mort intr-un hotel din Bucuresti

In urma analizarii probelor depuse la laborator, s-a constatat ca produsul prezentat si vandut consumatorilor ca provenind din vin, nu are nicio legatura cu acesta, fiind de fapt o solutie obtinuta din acid acetic si apa.

Ca atare, masura opririi temporare de la comercializare, mai devreme mentionata, a fost transformata, de comisarii ANPC in cea de oprire definitiva de la comercializare si retragerea din circuitul consumului uman a produsului ”Oțet din Vin SEINEANA”, LOT 1/ 17.05.2022, valabila pentru toate magazinele lantului Lidl, de pe teritoriul tarii.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.