.

Accesul magistratilor la Facebook, blocat de specialistii din MJ

Distribuie prietenilor tai!

Conform celor prezentate de catre Ionel Stoica, jurnalist adevarul, se pare ca IT-istii din cadrul Ministerului Justitiei au blocat accesul la retelele de socializare pentru o buna parte din instantele din tara, astfel sperand ca acesta vor fi impiedicati din a organiza iesiri in strada pe Facebook.

Chiar astazi, protestele magistratilor au inceput sa se extinda si sa capete forme oarecum extreme, dupa ce Guvernul Dancila a hotarat adoptarea Ordonantei de Urgenta nr. 7/2019, ordonanta ce modifica masiv cele 3 legi ale justitiei: 303, 304 si 317.

Unul din primele Tribunale ce a hotarat suspendare activitatii a fost Tribunalul Cluj, decizia fiind anuntata si de Cristi Danilet, judecator in cadrul Tribunalului Cluj. Incepand de luni, 25 februarie, Tribunalul Cluj urmeaza a inceta activitatea timp de o saptamana, judecatorii intrand in sala doar pentru spetele urgente, cum ar fi cele cu arestari.

Dupa Tribunalul Cluj, a urmat si randul primului Parchet sa isi suspende activitatea, un parchet destul de important, fiind vorba de Parchetul din Constanta, parchet condus de catre Viorel Teliceanu, prim-procuror. Se pare ca acestia isi vor suspenda activitatea timp de 3 zile, incepand tot de luni, iar decizia a fost confirmata chiar de Viorel Teliceanu. Pe langa faptul ca isi vor suspenda activitatea, procurorii din Constanta urmeaza a iesi la un protest pe treptele Parchetului Judecatoriei Constanta, in intervalul orar 16:00-16:30.

Interesant:   Seful Consiliului Judetean Prahova, in vizorul DNA; Iulian Dumitrescu, PNL, a fost adus cu mandat la DNA Bucuresti

Dupa ce procurorii clujeni si cei constanteni au preluat initiativa, a urmat randul altor judecatorii si tribunale sa anunte proteste. Asadar, la Judecatoria Sibiu si Judecatoria Oradea urmeaza a se desfasura un protest in acelasi interval orar, 16:00-16:30, in timp ce Parchetul din Pitesti si cel din Brasov urmeaza sa isi inceteze activitatea timp de o saptamana, insa aceasta este o informatie venita pe surse.

Nici societatea civila nu se opreste din a protesta, iar o mare iesire in strada urmeaza a avea loc duminica, 24 februarie in Piata Victoriei din Bucuresti, deja fiind create mai multe evenimente pe Facebook, evenimente create de catre Coruptia Ucide, Rezistenta, Initiativa Romania, Luptam pentru Romania, Geeks for Democracy si altele. Pe langa comunitatile ce au chemat lumea in strada duminica, in fata Guvernului, USR si PLUS au anuntat ca sustin protestele de duminica si se vor alatura acestora.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.