.

Abuzurile sexuale din biserica catolica: reuniune fara precedent la Vatican

Distribuie prietenilor tai!

Papa Francisc i-a convocat pe inaltii lideri religiosi din toata lumea catolica la o discutie pe o tema care, pana nu demult, era tabu: scandalurile sexuale, care zguduie Biserica Catolica de cativa ani.

Suveranul Pontif, el insusi acuzat in repetate randuri ca a musamalizat abuzurile sexuale, face acum un gest istoric.

“Protectia minorilor in biserica”

Participa 190 de episcopi, din toate colturile lumii, la conferinta care incepe joi si care, oficial, se numeste “Protectia minorilor in biserica. Au fost invitate si victime ale abuzurilor sexuale comise de oamenii bisericii. Sunt tineri, maturi sau persoane deja ajunse la batranete, traumatizate pe viata de experientele din copilarie.

In ultimii ani au iesit la iveala mii de cazuri, unele vechi de 50-60 de ani, in care preoti catolici au violat si agresat sexual copii. Insa, spun victimele, e doar varful iceberg-ului. Sunt mult mai multi cei care au avut de suferit, baieti si fete, iar dezvaluirile nu se vor opri, vor urma alte si alte marturii.

Interesant:   Vom merge in Turcia doar cu Cartea de Identitate

Asociatiile victimelor sunt nemultumite

Unele dintre organizatiile victimelor abuzurilor sexuale critica demersul Papei Francisc si afirma ca “summit-ul” de la Vatican e doar de forma, atata vreme cat nu se iau decizii de schimbare a legii canonice. Dar diplomati de la Sfantul Scaun au explicat ca o  asemenea reforma necesita timp si minunile nu se pot intampla in 4 zile, atat cat dureaza istorica reuniune convocata de Suveranul Pontif. Potrivit canoanelor de acum, preotii gasiti vinovati practic nu patesc nimic. In cel mai bun caz, isi pierd functia de conducere si se retrag “pentru a duce o viata de penitenta si rugaciune”.

Asociatiile victimelor vor ca ei sa fie dati afara din biserica si adusi in fata instantei, pentru a fi judecati si condamnati.

 

Madalina Vasiliu

 

foto: Vatican

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.