.

Abramovici vinde clubul Chelsea; banii vor fi donati victimelor din Ucraina

Distribuie prietenilor tai!

Miliardarul rus Roman Abramovici, un apropiat al presedintelui Vladimir Putin, vinde clubul de fotbal Chelsea. Abramovici e proprietar din 2003.

Intr-un comunicat publicat de clubul Chelsea, omul de afaceri in varsta de 55 de ani, si-a anunţat decizia de a vinde clubul, invocând actualul context.

Abramovici a precizat ca nu are pretentia sa recupereze suma pe care a investit-o in clubul londonez, aproximativ 1,5 miliarde de lire sterline. Suma neta obtinuta pe Chelsea va fi donata unei fundatii caritabile, in folosul tuturor victimelor razboiului din Ucraina.

Multe voci spun ca e o manevra prin care Abramovici vrea sa scape de sanctiunile internationale. Atat Uniunea Europeana, cat si Marea Britanie si Statele Unite, au pus gand rau oligarhilor rusi, apropiati lui Putin. Exista riscul sa li se confiste averile, iar Abramovici, se pare, vinde Chelsea tocmai din acest motiv. El nu e inca sanctionat.

Interesant:   CFR merge mai departe în Conference League

Informatiile legate de o posibila vanzare circula de aproape o saptamana, dar au prins contur acum, dupa ce Hansjorg Wyss, unul dintre oamenii cei mai bogati din Elvetia, a declarat ca i s-a propus sa cumpere clubul Chelsea.

”Vanzarea clubului nu se va face in graba si isi va urma cursul normal”, a precizat Abramovici. De cand e proprietar,  Chelsea a cucerit numeroase trofee, 5 titluri de campioana a Angliei, 5 Cupe ale Angliei, 3 Cupe ale Ligii engleze, 2 trofee ale Ligii Campionilor, 2 trofee ale Europa League si, recent, Cupa Mondiala a Cluburilor.

”Va rog sa ma credeti ca a fost o decizie incredibil de dificil de luat. Ma doare faptul ca parasesc clubul in acest mod. In acelasi timp, cred ca e in interesul clubului”– a declarat miliardarul rus.

Reactia lui Tuchel

Thomas Tuchel, managerul Chelsea, spune ca nu se teme de schimbare, desi el nu-si imagineaza clubul fara Abramovici. “Va fi o schimbare majora, dar nu mi-e frica de schimbari. Noi incercam sa ne concentram pe sport si sa nu tinem cont de galagia din jur. Unii jucatori isi fac probleme, e normal, dar noi ne concentram pe sport” – a marturisit Tuchel.

Interesant:   Anunt bomba in lumea fotbalului : Pique se retrage

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.