.

A spus adevarul despre coronavirus si a disparut

Distribuie prietenilor tai!

Un critic al regimului comunist chinez a disparut dupa ce a criticat regimul comunist chinez pentru modul in care gestioneaza epidemia provocata de coronavirus.

Chen Qiushiun are 34 de ani si e avocat. Dupa ce a epidemia de pneumonie virala procoata de coronavirus a luat proportii, tanarul s-a transformat in jurnalist. Pe vlogul sau a postat zilnic, timp de mai multe saptamani informatii si imagini despre dezastrul din din provincia cea mai afectata, Hubei. Chen a plecat in Wuhan, ca sa poata oferi informatii la prima mana.

“Ma aflut in statia de tren Hankou, din Wuhan. Pe o raza de o suta de metri, nu e nimeni in jurul meu, asa ca nu mi-am pus masca de protectie. De ce am venit aici ? Pentru ca am o responsabilitate, fiind jurnalist-cetatean” – spune tanarul in prima sa filmare dupa ce a sosit la Wuhan, foacarul epidemiei.

El a povestit apoi ca a vizitat cateva spitale mari din Wuhan si a aflat ca nu sunt echipamente suficiente de protectie, nici macar masti suficiente. Spitalele sunt supraaglomerate, sunt mii de oameni care asteapta sa li se faca testul sau sa fie consultati. Se pare ca dupa primele postari, el a fost contactat de autoritati si i s-ar fi pus in vedere sa inceteze.

Interesant:   In urma controverselor, BOR vine cu explicatii

De cateva zile, nu se mai stie nimic de el, iar familia e ingrijorata. Nu a mai postat nimic, iar telefonul mobil e inchis. Prietenii si familia s-au mobilizat pe retelele de socializare si cer autoritatilor chineze sa le spuna unde e Chen.

“ In fata mea e virusul, in spate regimul din China. Am sa continui sa relatez de aici. Va spun ce vad si ce aud. Nu mi-e frica de moarte. Credeti ca mi-e frica de Partidul Comunist ?” – asa suna una dintre ultimele postari ale avocatului devenit jurnalist.

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.