.

A murit cel mai bătrân bărbat din lume. Un român este acum pe locul 2

Distribuie prietenilor tai!

Japonezul în vârstă de 112 de ani recunoscut de Guinness World Records drept cel mai vârstnic bărbat din lume a murit. Chitetsu Watanabe, rezident al oraşului Joetsu din centrul Japoniei, a încetat din viaţă duminică, a informat agenţia de presă Kyodo.
Născut pe 5 martie 1907, Watanabe trăia într-un centru de îngrijire şi fusese recunoscut de către Guinness World Records drept cel mai vârstnic bărbat din lume pe 12 februarie.
”Nu mă enervez şi am mereu zâmbetul pe buze”, declarase el pentru presa locală anul trecut, când a fost întrebat despre secretul longevităţii sale.
După ce a absolvit o şcoală de studii agronomice, Watanabe s-a mutat în Taiwan, unde a lucrat pentru o companie japoneză care se ocupa cu producţia zahărului. A luptat în armata japoneză în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, apoi s-a întors în Niigata, oraşul său natal, unde a lucrat ca funcţionar public până la pensionare.
Bărbatul în vârstă de 112 ani avea cinci copii, 12 nepoţi, 16 strănepoţi şi un stră-strănepot, potrivit Kyodo News.
Cea mai vârstnică persoană din lume, Kane Tanaka, trăieşte tot în Japonia. Ea a împlinit vârsta de 117 ani în luna ianuarie, aminteşte DPA.

Interesant:   Americanii, mai dezbinati ca niciodata dupa verdictul primit de Trump

În aceste condiții, bucureșteanul Dumitru Comănescu care are 111 ani şi 3 luni, este al doilea cel mai vârstnic bărbat din lume. El s-a născut în Proviţa de Jos şi a fost inginer agronom. Bucureșteanul spune că secretul longevităţii sale a fost dragostea familiei, a soţiei, fiilor şi nepoţilor.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.