.

A murit actorul care l-a jucat pe Darth Vader

Distribuie prietenilor tai!

Actorul britanic Dave Prowse, care a interpretat legendarul personaj Dark Vader în prima trilogie a francizei Star Wars, a murit sâmbătă dimineaţă la vârsta de 85 de ani, a anunţat duminică agentul său Thomas Bowington, potrivit AFP.

“Cu mare tristeţe trebuie să anunţ că actorul şi clientul nostru, Dave Prowse, a murit sâmbătă dimineaţă la vârsta de 85 de ani”, a scris agentul său pe Facebook. ”Fie ca forța să fie cu tine! Deși a ajuns faimos pentru că a jucat mulți monștri, pentru mine și pentru toți cei care l-am cunoscut pe Dave și am lucrat cu el, el era un erou în viața de zi cu zi”, a mai scris agentul său.

Nu era vocea lui

Dave Prowse a fost ales să interpreteze rolul lui Darth Vader datorită fizicului său impresionant, deși vocea lui Darth Vader din film era a actorului american James Earl Jones. Și asta pentru că accentul său britanic a fost considerat nepotrivit pentru rolul fiorosului Lord Sith.


Deși acest rol l-a făcut celebru, actorul britanic care a fost halterofil de performanță, a fost mândru de altă interpretare a sa, cea de agent care avertizează asupra siguranței rutiere în Marea Britanie. Mai ales că datorită acestei interpretări în serviciul public el a fost decorat cu Ordinul Imperiului Britanic.
Cariera de actor a lui Dave Prowse s-a întins pe aproape 50 de ani și a ieșit în evidență datorită staturii sale, având 1,98 înălțime. În perioada actoriei a devenit prieten cu multe vedete, dar pe când era halterofil l-a cunoscut pe Arnold Schwarzenegger.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.