.

A murit actorul care interpreta rolul Chewbacca din Războiul Stelelor

Distribuie prietenilor tai!

Actorul britanic Peter Mayhew, care a interpretat rolul Chewbacca, un extraterestru uriaș și păros care era identificat din specia wookie, în saga Războiul Stelelor, a încetat din viață la vârsta de 74 de ani, a anunțat familia sa pe un cont de socializare. Familia nu a anunțat cauza care a dus la dispariția actorului britanic care s-a ascuns ani de zile sub masca companionului păros al lui Han Solo, interpretat de artistul american Harrison Ford.
Peter Mayhew s-a născut la Londra în mai 1944, și a ajuns să aibă o înălţime de 2.21 metri. datorită dimenisiunilor sale, el a obţinut primul său rol în 1976, în filmul Sinbad şi ochiul tigrului, în care a interpretat un minotaur. Faima a venit în 1977, când Peter a fost ales de George Lucas pentru a-l interpreta pe Chewbacca în primul episod din Războiul Stelelor. Britanicul a continuat să apară în următoarele patru episoade, până în 2015 inclusiv, în filmul Trezirea Forţei, după care a fost înlocuit de un alt actor, din cauza vârstei și a stării de sănătate precare. Cu toate acestea, Peter a rămas însă apropiat de echipa de filmare, și a oferint consultanţă asupra interpretării personajului Chewbacca succesorului său, baschetbalistul finlandez Joonas Suotamo (2.09 m).
Lui Peter i-a adus un omagiu un coleg de pe platourile de filmare. “Era cel mai blând dintre uriaşi. Un om mare cu o inimă şi mai mare, care mă făcea întotdeauna să zâmbesc şi un prieten devotat, pe care l-am iubit profund”, a scris pe Twitter Mark Hamill, cel care l-a jucat pe Luke Skywalker în Războiul Stelelor.
După retragerea din actorie, Peter Mayhew a continuat să se întâlnească cu fanii Star Wars şi a participat la numeroase întâlniri cu publicul peste tot în lume.
În memoria sa va fi organizată de către familie o ceremonie pe 29 iunie.

Interesant:   Nu e loc pentru migranți în orașul meu, spune primarul New Yorkului
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.