.

A înviat Kim Jong Un

Distribuie prietenilor tai!

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a participat vineri la inaugurarea unei fabrici de îngrăşăminte, informează agenţia de ştiri KCNA, raportând astfel prima apariţie publică a liderului de la Phenian după trei săptămâni de absenţă în care zvonurile privind starea sa de sănătatea au proliferat.
“Liderul suprem Kim Jong Un taie panglica cu ocazia inaugurării uzinei de îngrăşăminte fosfatice din Sunchon”, scrie agenţia nord-coreean de ştiri.
La ceremonie “toţi participanţii au strigat ura!” când a apărut liderul nord-coreean, adaugă sursa citată, precizând că, după ceremonie, Kim a vizitat fabrica şi a fost “informat despre procesul de producţie”.
Liderul nord-coreean nu a mai apărut în public după data de 11 aprilie, când a prezidat o întâlnire a biroului politic a Partidului Muncitoresc, partidul unic din Coreea de Nord. A doua zi, mass-media oficiale anunţau că acesta a inspectat avioane de vânătoare la o bază militară.
Semnele de întrebare referitoare la starea de sănătate a liderului Kim Jong Un s-au înmulţit după ce i s-a remarcat absenţa de la ceremoniile din 15 aprilie, considerată cea mai importantă dată din calendarul politic nord-coreean deoarece în această zi întreaga ţară celebrează naşterea fondatorului regimului, Kim Il Sung, bunicul actualului lider.
Pentru a contracara zvonurile, pe 26 aprilie, consilierul special pentru securitate naţională al preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in a anunţat că liderul nord-coreean Kim Jong Un este “viu şi sănătos”.

Interesant:   Cum ajunge combustibilul rusesc in Europa, in pofida sanctiunilor

SUA nu au informaţii noi despre liderul nord-coreean Kim Jong Un şi urmăresc cu atenţie informaţiile despre starea sa de sănătate, a declarat miercuri secretarul de stat american Mike Pompeo, atrăgând atenţia că există un risc real de foamete în Coreea de Nord pe fondul pandemiei de coronavirus.
Mass-media oficiale nord-coreene nu au informat despre locul în care se află Kim, dispărut din atenţia publică de la 11 aprilie, când a prezidat o reuniune, ceea ce a generat numeroase speculaţii despre starea lui de sănătate şi a suscitat totodată preocupări cu privire la posibila instabilitate în această ţară, dotată cu armă nucleară, care ar putea afecta alte ţări din Asia de Nord şi Statele Unite.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.