.

A inceput cea mai fierbinte sarbatoare din lume – Carnavalul de la Rio

Distribuie prietenilor tai!

Faimosul Momo, Regele Carnavalului, a primit cheia orasului. Urmeaza 5 zile de dans, petreceri de strada si distractie la maximum. Sunt 5 zile de excese de toate felurile, inaintea intrarii in Postul Pastelui.

Primarul din Rio boicoteaza marea petrecere

Potrivit traditiei, cheia orasului ar fi trebuit sa-i fie inmanata regelui Momo de catre primarul din Rio. Dar Marcelo Crivella, primar si episcop al bisericii evanghelice, nu este de acord cu dezmatul de dinaintea postului si a refuzat sa participe. Asa ca Momo a primit cheia de la un oficial din ministerul turismului. Desi Rio face incasari uriase pe perioada carnavalului, primarul-episcop chiar a taiat mult din fondurile destinate organizarii.

Care alegorice feerice, costume indraznete

Strazile din Rio sunt pline de care alegorice,  costume multicolore, muzica rasuna de peste tot. Au venit la cea mai fierbinte sarbatoare din lume peste 7 milioane de turisti.

Participa 70 de scoli de samba, ierarhizate foarte exact, in grupe speciale, de la cele mai putin cunoscute si cu un palmares mai modest, pana la numele grele din asa-numita grupa speciala. Dar indiferent din ce categorie fac parte, toate scolile de samba se pregatesc intens tot anul pentru aceste 5 zile de fiesta, cu costume care mai de care mai fanteziste, care sa puna in valoare cat mai mult si cat mai bine din silueta apetisantelor dansatoare.

Interesant:   România intră în spațiul Schengen

Cel mai asteptat moment pe sambodrom este parada marilor scoli de samba, care isi disputa titlul de campioana a carnavalului.

 

M.V.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.