.

“A fost o greseala” – asa cred europarlamentarii despre refuzul Austriei legat de Schengen

Distribuie prietenilor tai!

Plenul Parlamentului European, reunit la Strasbourg, a avut loc o dezbatere neprogramata privind refuzul Austriei de a aproba aderarea Romaniei si Bulgariei al spatiul de libera circulatie.

Aproape toti deputatii care au luat cuvantul au spus ca faptul ca Romania si Bulgaria au fost lasate, din nou, pe dinafara e o greseala. Singurul care a aparat decizia cancelarului austriac de a vota impotriva, a fost un deputat din Austria, din partidul cancelarului Karl Nehammer. De altfel, dupa ce a vorbit in plen, spunand ca Austria s-ar bucura sa ureze bun venit si Romaniei si Bulgariei in Schengen, dar nu acum, deputatul austriac a parasit sala.

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Iohansson, a declarat ca refuzul Austriei de a primi Romania si Bulgaria nu face altceva decat sa submineze unitatea europeana, iar de acest lucru profita Moscova. “Toata lumea are de pierdut. Exista un singur castigator, iar acesta e la Kremlin. Fara cadouri pentru Putin” – a spus Iohansson.

“A fost o greseala” – a declarat nimeni altul decat liderul grupului Partidului Popular din Parlamentul European, Manfred Weber, un apropiat al cancelarului Nehammer. Desi cu o zi inainte, Weber declarase ca sustine ideea cancelarului privind migratia ilegala (motivul invocat de Nehammer pentru a vota impotriva Romaniei si Bulgariei) de aceasta data, in plenul de la Strasbourg, Weber a spus ca Romania si Bulgaria indeplinesc criteriile si ca a fost o greseala faptul ca au fost refuzate.

Un deputat de la Renew chiar a spus ca Romania si Bulgaria nu doar ca indeplinesc demult criteriile pentru a deveni membre Schengen, dar chiar le implementeaza mai bine decat multe tari deja in spatiul de libera circulatie.

Cearta intre romani

Eugen Tomac si Rares Bogdan au avut un schimb de replici acide in timpul dezbaterii. Eugen Tomac (PMP) i-a reprosat lui Rares Bogdan faptul ca partidul sau, PNL, – prin presedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciuca si ministrul de externe Bogdan Aurescu – este vinovat de acest esec. In plus, Tomac l-a intrebat pe Rares Bogdan daca guvernul are de gand sa dea in judecata Consiliul pentru ca nu respecta normele europene, tinand Romania si Bulgaria in afara spatiului Schengen.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.