.

A fost descoperita o tulpina a coronavirusului de 10 ori mai periculoasa

Distribuie prietenilor tai!

Oamenii de stiinta din Malaysia anunta ca au izolat o tulpina a COVID-19  care e de 10 ori mai periculoasa si care se raspandeste mai usor.

In cele opt luni de zile de cand China a anuntat ca se confrunta cu coronavirusul, temutul virus a suferit mutatii lente, iar tulpinile izolate in diverse colturi ale lumii nu difereau prea mult de cea initiala, din China.

Acum, autoritatile medicale din Malysia trag un semnal de alarma: au descoperit ca circula o mutatie mult mai contagioasa si mai periculoasa a SARS-COV-2 si se intreaba cand si daca vom vedea sfarsitul pandemiei.

Un nou cosmar : D614G

Noua tulpina a fost izolata dupa ce un barbat care se intorsese din India nu a respectat masura izolarii si a imbolnavit nu mai putin de 45 de persoane. Cand cei 45 de pacienti au fost tratat, medicii au observat ca cel putin trei dintre ei erau purtatorii unei mutatii mult mai periculoase a COVID-19, numita D614G.

Interesant:   Cauzele comune ale entorselor și modul în care pot fi prevenite

Dupa cum precizeaza Noor Hisham Abdullah, director general in Ministerul Sanatatii din Malysia, aceasta mutatie ar fi fost observata si in unele zone din Statele Unite si din Europa. Ea poate produce probleme fara precedent si o avalansa de noi cazuri, mult mai grave, atrag atentia specialistii din Malysia.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.