.

A aparut primul caz de hepatita severa in Romania; nu se stie ce provoaca aceasta boala care afecteaza copiii

Distribuie prietenilor tai!

Ministerul Sănătăţii informeaza ca in România a fost raportat un caz de hepatita acută severă la un copil. Mai multe tari se confrunta cu o hepatita misterioasa, despre care nu se stiu prea multe si care avanseaza rapid la forme grave.

Cazul raportat de Romania este al unei fetiţe de 5 ani, internata la un spital de specialitate in data de 4 aprilie. Nu a fost detectata nicio infectie virala activa, iar markerii pentru boli autoimune au fost negativi. Starea copilului este stabila, primeşte medicaţie simptomatica se afla in spital. Copilul nu a calatorit in strainatate si nu are nicio legatura epidemiologica cu alt caz raportat catre OMS Europa. Raportarea a avut la bază definiţia OMS de caz probabil, care se referă la insuficienţă hepatică, transaminaze  mai mari de 500 UI si icter la un copil la care nu exista markeri de infectie virala hepatica, precizeaza Ministerul Sanatatii.  Biroul Regional OMS pentru Europa a raportat pana la data de 21 aprilie 169 de cazuri de hepatita severa de cauza necunoscuta, adica nu au fost detectate virusurile hepatitice cunoscute pana acum. Sunt afectati copiii cu varsta intre o luna si 16 ani. Aceste cazuri au prezentat insuficienta hepatica, adesea severă, niveluri ridicate ale enzimelor care indică citoliză hepatică şi icter. La 74 de cazuri a fost detectata prezenta adenovirusului F41.

Interesant:   „Pepenele românesc” – ampla operatiune de verificare demarata de guvern

Siptome

Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca multi dintre copiii bolnavi aveau dureri abdominale, diaree si voma, dar niciunul febra, simptom frecvent la formele de hepatita cunoscute.

Misterioasa hepatita e semnalata in mai multe tari

La nivel mondial, potrivit statisticilor din 21 aprilie, sunt 169 de cazuri, majoritatea in Europa de Vest, in Statele Unite si in Israel. `17 copii au avut nevoie de transplant de ficat.

In Marea Britanie sunt 74 de cazuri – cele mai multe din lume – si s-a inregistrat primul deces. In regat, alarma s-a dat cand 10 copii din Scotia, avand varsta de sub 10 ani, au fost diagnosticati cu o forma acuta a unei boli necunoscute, care provoaca inflamarea ficatului.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.