.

9 jucării pentru a-ți face copilul să se joace afară

ucoz
Distribuie prietenilor tai!

Jucăriile de exterior au numeroase beneficii pentru sănătatea fizică și emoțională a copiilor. Există câteva argumente serioase care dovedesc de ce este atât de benefic ca cei mici să se distreze jucându-se în aer liber.

Grație vremurilor moderne în care copiii noștri cresc, aceștia încep să devină atrași de noile tehnologii, de calculatoare și mai ales de jocuri video de la o vârstă fragedă.

Deși există numeroase aspecte pozitive, problema apare atunci când copilul își petrece cea mai mare parte a zilei jucând jocuri pe calculator.

Statul ore întregi în fața unui calculator de la o vârstă fragedă poate cauza probleme fiziologice grave pentru copii. Aceasta este o problemă care trebuie rezolvată. Lipsa practicării de exerciții fizice duce la apariția problemelor de greutate la copii (de exemplu, în SUA și în multe locuri din Europa problema obezității este reală, iar vârsta copiilor cu asemenea probleme scade în fiecare an), la afecțiuni ale coloanei vertebrale, la apariția timpurie a osteofitelor și așa mai departe.

Pe lângă schimbările fiziologice produse de statul pentru un timp îndelungat în fața calculatorului și de stilul de viață sedentar, apar și o serie de probleme sociale și emoționale. Copiii încep să trăiască în realitatea virtuală, devin asociali și nu doresc să interacționeze cu semenii (această problemă devine evidentă la copiii mai mari care ajung sau sunt deja la adolescență). Însă jocurile video nu sunt singura cauză care duce la apariția acestei probleme globale.

Interesant:   Ce aduce Luna noua in zodia Gemeni - 6 iunie

ucoz2

Rețelele sociale și spațiul online, în general, privează treptat copiii de nevoia de a comunica față în față. Dacă cel mic a suferit o traumă, acesta va folosi foarte des internetul pentru a comunica și a scăpa de realitate, ascunzându-se în spatele unei porecle. Cel mai probabil, mulți dintre noi nu ne-am dat seama până acum că libertatea pe care „rețeaua” o oferă tuturor și în special copiilor devine la un moment dat un spațiu din care cu greu putem evada.

După conștientizarea problemei, trebuie să căutăm o soluție. Așadar, am decis să vă prezentăm câteva metode eficiente care vor ajuta copilul să iasă din cercul vicios și îl vor face să-și dorească să se distreze afară.

Este important să acționați cu atenție, fără violență, cu dragoste și înțelegere. Suntem siguri că nu este ușor să convingi un copil că este mai bine să se joace afară cu prietenii decât să stea în casă în fața monitorului. Însă, cu perseverență și răbdare, veți putea reuși acest lucru. Oferiți-i copilului o alternativă. Dacă doriți ca acesta să se joace afară, implicați-l în activități interesante.

Interesant:   Ce oraşe din ţară au piste frumos amenajate pentru biciclişti?

Am decis să vă prezentăm câteva jucării distractive care pot capta atenția copiilor. Următoarele 9 jucării sunt o alegere extrem de reușită pentru lunile de vară:

  • Piscină pentru copii – puteți invita mai mulți copii din cartier și crea un joc distractiv pentru ei în curtea voastră;
  • Trampolină și trambulină – niciun copil nu poate rezista săriturilor de pe trambulină. Copilul își poate invita prietenii în vizită și organiza un concurs pentru a vedea cine sare mai mult;
  • Jucării și tobogane gonflabile – opțiunile de divertisment sunt similare cu cele oferite de piscina pentru copii, dar atracțiile sunt mai numeroase, iar copiii vor fi și mai impresionați;
  • Jucării pentru plajă – dacă sunteți într-o vacanță la mare, aceste accesorii excelente îi vor distra pe copii toată ziua. Posibilitățile sunt nelimitate – de la construirea unui castel de nisip, fotbal, frisbee, până la accesorii pentru scufundări – snorkeling, aripioare, etc;
  • Mini-case prefabricate – aceste seturi stimulează creativitatea și ingeniozitatea copiilor într-un mod unic. După ce montează ei înșiși căsuța, jocurile pot continua la nesfârșit;
  • Tobogan pliabil – un articol foarte popular în ultima vreme, care se atașează la piscină. Dacă nu aveți în apropiere un parc acvatic, această jucărie vă va fi de mare folos. Copiii îl adoră;
  • Leagăne – nu necesită prea multă mișcare din partea copiilor, dar nu există niciun copil care să nu viseze la un leagăn în curte;
Interesant:   Ce oraşe din ţară au piste frumos amenajate pentru biciclişti?

ucoz.ro

  • Dronele – fiind foarte la modă în ultima vreme, dronele au devenit jucăriile preferate ale copiilor de toate vârstele. Dronele sunt vehicule aeriene fără pilot controlate de la distanță, care sunt folosite pentru a filma.

Pentru ca cei mici să fie dinamici și curioși atunci când se află în afara casei, trebuie să le treziți interesul pentru astfel de activități. Alegeți împreună cu copilul jucării de exterior pe care acesta le consideră interesante și distractive pentru joaca pe cont propriu sau împreună cu prietenii.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.