.

Incendii masive si temperaturi record

Distribuie prietenilor tai!

Pompierii se lupta cu incendiile de padure in sudul Europei, iar in Marea Britanie e stare de alerta dupa canicula extrema din aceste zile.

Sute de oameni au parasit in graba o zona din centrul Italiei, dupa ce butelii de gaz au explodat din cauza incendiilor de padure din orasul Lucca, din Toscana. 14 zone metropolitane din Italia, inclusiv Roma, Milano si Florenta intra azi sub cod rosu de canicula.

De asemenea, in Grecia, sute de oameni au fost nevoiti sa fuga din calea flacarilor care mistuie vegetatia dintr-o zona muntoasa de la nord de Atena.

Arsita, cu temperaturi de peste 40 de grade, s-a instalat in sudul Europei. Climatologii atribuie temperaturile extreme schimbarilor de clima provocate de mana omului. Si in Statele Unite, nu mai putin de 100 de milioane de americani au de infruntat temperaturi de peste 38 de grade, in special in Texas, Louisiana si Arkansas. Consumul de curent pur si simplu a explodat in aceste zone.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

In Portugalia, temperaturile in crestere si vantul puternic zadarnicesc eforturile pompierilor de a tine sub control incendiile de vegetatie. Au ars cel putin 12.000 de hectare de teren.

In Spania, sunt focare de incendiu in cinci regiuni, iar meteorologii anunta temperaturi si mai mari in urmatoarele zile.

In Germania, in unele zone s-au inregistrat miercuri 38 de grade, o temperatura neobisnuit de ridicata pentru Germania. Meteorologii avertizeaza ca, in pofida caniculei, Germania se va confrunta cu vant puternic (100 de kilometri pe ora), ploi puternice si chiar grindina. De asemenea, furtuni violente vor avea loc si in Belgia.

In Suedia ziua de miercuri, 21 iulie, a fost cea mai calda din an; s-au inregistrat 32 de grade.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.