8 ani de inchisoare pentru Elena Udrea

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata cu apel. Elena Udrea a fost condamnata la 8 ani de inchisoare cu executare pentru instigare la luare de mita si spalare de bani in dosarul privind finantarea campaniei electorale a lui Traian Basescu la prezidentialele din 2009.

In acelasi dosar, a fost condamnata si Ioana Basescu, fiica fostului presedinte. Ea a primit 5 ani cu executare pentru savarsirea infractiunilor de instigare la delapidare si instigare la spalare de bani. Un alt nume sonor din acest dosar, jurnalistul Dan Andronic, a fost achitat de Curtea de Apel Bucuresti. El fusese trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, in acelasi dosar legat de finantarea campaniei lui Traian Basescu, din 2009.

Elena Udrea a revenit in tara in vara lui 2019, dupa ce fugise in Costa Rica, la inceputul lui 2018, via Grecia, unde fostul ministru sustinea ca se afla la o clinica de fertilizare in vitro. In Costa Rica a incercat sa obtina statutul de refugiat. La intoarcerea in Romania, a declarat ca a renuntat de buna voie la acel statut si ca vrea sa isi creasca fetita acasa. Copilul s-a nascut in Costa Rica.

Interesant:   Pfizer vrea sa inceapa vaccinarea adolescentilor

Udrea, unul dintre cele mai detestate dar si cele mai influente personaje

Elena Udrea a fost sotia lui Dorin Cocos, om de afaceri extrem de apropiat de PSD si de generalul Gabriel Oprea. Dintr-o necunoscuta, a ajuns la varful puterii din Romania in perioada lui Traian Basescu, fiind sfatuitoarea lui de taina. Se spune ca fostul presedinte nu lua nicio decizie fara sa se consulte cu Elena Udrea si ca ea era, in realitate, cea care lua toate deciziile la nivel de stat. Ea era “filtrul” prin care oameni sau informatii ajungeau la presedintele de-atunci, Traian Basescu.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.