.

7 beneficii ale dansului pentru sănătate și starea de spirit

Overjoyed millennial girl wearing headphones have fun moving listening to music relax in living room, happy young woman in earphones dance enjoy leisure weekend at home, stress free concept
Distribuie prietenilor tai!

Practicat cu regularitate, dansul reprezintă un tip de antrenament fizic ideal pentru sănătatea organismului și tonusul tău mental. Poți dansa acasă oricând timpul liber îți permite acest lucru, doar cu ajutorul unui device mobil și al unei conexiuni bune la net.

De asemenea, poți opta și pentru varianta unor cursuri pentru învățarea unui anumit tip de dans, variantă ce îți deschise ușa pentru noi oportunități de socializare, cu alte persoane pasionate de această activitate.

Atunci când vremea de afară este foarte urâtă, alege dansul ca alternativă pentru alergat, ciclism sau alte sporturi dinamice. Beneficiile sale sunt sesizabile de la primul Play!

1. Îți permite să pierzi kilogramele în plus

Arderea eficientă a caloriilor este posibilă cu ajutorul sesiunilor de dans. Dacă ții la aspectul siluetei tale, află că dansul îți permite să te bucuri de muzica ta preferată, dar și să slăbești prin efortul depus în timpul dansului.

Așadar, ai la îndemână o variantă plăcută pentru a atinge o valoare optimă a greutății, pe baza consumului de energie foarte ridicat. Pentru a pierde caloriile asimilate într-un timp cât mai scurt, optează pentru zumba, samba sau urban street dance.

2. Contribuie la eliminarea toxinelor din corp

Stimularea transpirației reprezintă un obiectiv important al oricărui program de antrenamente. Dacă urmezi o sesiune de dansuri de 2-3 pe săptămână, efortul asociat acestor mișcări permite eliminarea toxinelor nocive din organism, prin transpirație.

Interesant:   Jocurile Olimpice prea politice – firme mari se retrag din parteneriatul cu Comitetul Internațional Olimpic

Însă ține cont de importanța unei hidratări optime, proces vital mai ales în cazul unor pierderi de apa pe măsura efortului depus. Consumul de apă este vital pentru starea de sănătate a organelor și buna funcționare a unor procese organice de sinteză.

Așadar, dansează pentru a elimina un procent cât mai important al toxinelor din corp, dar continuă să bei suficient de multă apă, astfel încât nivelul de fluide din organism să rămână unul cât mai apropiat de valorile normale.

3. Stimulează fluxul de sânge prin vase și artere

Dacă te confrunți cu anumite probleme de circulație (senzația de picioare grele, varice etc), acest tip de mișcare elimină factorul principal pentru apariția lor – sedentarismul. Ritmul pe care îl urmezi te ajută să menții un anumit nivel al cadenței, stimulând astfel fluxul sanguin.

Îmbunătățirea acestui proces are loc la nivelul întregului organism. Pe baza efortului depus, inima pompează mult mai eficient sângele oxigenat prin vase si artere, reducându-se astfel riscul depunerilor de grăsime pe pereții acestora, ce ar putea cauza blocarea acestora.

Alege un tip de dans în funcție de preferințele tale, vârstă și nivelul de mobilitate. Ca orice alt sport pe care îl practici în timpul liber, dansul necesită un echipament adecvat, astfel încât să te bucuri de mobilitate și confort, indiferent de tehnicile puse în practică.

Descoperă cel mai potrivit echipament de dans pentru tine din oferta Decathlon.ro și comandă-l apoi online, pentru a practica mișcările tale preferate în cele mai bune condiții.

Interesant:   Jocurile Olimpice prea politice – firme mari se retrag din parteneriatul cu Comitetul Internațional Olimpic

4. Favorizează construirea unui nou cerc social

Cele mai frumoase prietenii se construiesc în jurul pasiunilor comune, iar dansul poate confirma acest aspect chiar de la primele sesiuni la care participi. Cum spuneam și mai devreme, acest tip de activitate fizică este benefic pentru relațiile tale interumane.

Dansezi cu un partener sau participi la mișcări de dans sincronizate? Acest sport îți oferă șansa de a depune un efort pentru un scop comun, astfel încât senzația de apartenență la un grup să fie mult mai palpabilă pentru tine.

5. Te ajută să ai mai multă încredere în tine

Dansul te ajută să gestionezi mai eficient episoadele de anxietate și nivelurile ridicate ale depresiei. Dansând cu regularitate, alături de alte persoane și într-un cadru bine definit, dansul generează efecte pozitive asupra nivelului de încredere în propria persoană.

Teama de a fi judecat (factor-cheie pentru decizia unui individ de a fi judecat) se ameliorează prin participarea la un antrenament fizic în grup, la care sunt prezente persoane cu niveluri de experiență ce diferă.

De asemenea, obținerea unor rezultate pe termen scurt, mediu și lung (pierderea kilogramelor în plus, învățarea unor aptitudini noi, formarea relațiilor interumane) poate dovedi faptul că propriile proiecții mentale despre sine nu sunt mereu ancorate în realitate.

6. Te ajută să dormi mai bine

Studiile arată că practicarea unui efort fizic de intensitate medie sau ridicată, de câteva ori pe săptămână, poate îmbunătăți considerabil calitatea somnului. Acest lucru este valabil atât pentru persoanele care adorm foarte greu, cat și pentru cele care se confruntă cu insomnie.

Interesant:   Jocurile Olimpice prea politice – firme mari se retrag din parteneriatul cu Comitetul Internațional Olimpic

Somnul este deosebit de important pentru protejarea circuitelor neuronale, deoarece are un rol important în formarea celulelor de mielină, ce determină niveluri ridicate de odihnă și energie. O persoană odihnită și energică se simte mult mai bine zi de zi, acasă și la birou.

7. Te deconectează de la rutina săptămânală

Atunci când timpul tău liber este încărcat cu activități extracurriculare, ce oferă un plus de diversitate în programul săptămânal, percepția față de rutina profesională poate fi cu mult îmbunătățită. Dansul este un exemplu perfect pentru o astfel de activitate din timpul liber.

Fragmentarea unei agende de luni până vineri, ce ar putea fi una cât se poate de liniară în lipsa unui plan de activități “după birou”, contribuie la creșterea nivelului de dopamină, neurotransmițător produs organic, responsabil pentru percepția față lucrurile care ne plac.

Chiar și simpla trecere într-un program de activități a unei sesiuni de dans poate stimula producția de dopamină, astfel încât rutina profesională săptămânală să fie mult mai bine gestionată, în așteptarea unei distracții de după program, așa cum este acest tip de sport.

Așa cum ai putut vedea în cele de mai sus, lista cu beneficii ale dansului pentru minte și corp este una variată. Alege echipamentul de dans potrivit pentru tine, profitând de ultimele oferte de pe Decathlon.ro și include acest tip de mișcare în programul tău săptămânal!

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.