.

Amazon cumpără studiourile MGM

Distribuie prietenilor tai!

Amazon va cumpăra celebrul studio hollywoodian MGM, producătorul francizei cinematografice “James Bond”, cu suma de 8,45 miliarde de dolari, au anunţat miercuri reprezentanţii acestui gigant al comerţului online, care va intra astfel în posesia unui impresionant catalog de filme şi seriale TV, graţie cărora va putea să îşi continue ambiţiile în industria de streaming, dominată în prezent de Netflix şi Disney+, informează AFP şi Reuters.

Studioul MGM – Metro Goldwyn Mayer -, înfiinţat în 1924, deţine canalul TV prin cablu Epix şi a produs în ultimii ani mai multe seriale foarte populare, precum “Fargo”, “Vikings” şi “Shark Tank”.

Părţile “au încheiat un acord definitiv de fuzionare, în virtutea căruia Amazon va achiziţiona MGM cu preţul de cumpărare de 8,45 miliarde de dolari”, au transmis reprezentanţii Amazon.

Tranzacţia anunţată miercuri ocupă locul al doilea în topul celor mai scumpe achiziţii din istoria grupului Amazon, după cumpărarea lanţului american de supermarketuri Whole Foods contra sumei de 13,7 miliarde de dolari în anul 2017.

Interesant:   Faci mult sport? Iata cateva sfaturi privind dieta sportiva

“MGM are în spate aproape un secol de istorie cinematografică şi va completa activitatea Amazon Studios, care se concentrează în principal pe producţia de programe şi emisiuni de televiziune”, precizează acelaşi comunicat.

“Adevărata valoare financiară a acestui acord este comoara ce constă în drepturile de proprietate intelectuală asupra unui catalog complet, pe care noi intenţionăm să îl reinventăm şi să îl dezvoltăm alături de talentata echipă de la MGM”, a declarat Mike Hopkins, vicepreşedinte senior al serviciului Amazon Prime Video şi al Amazon Studios.

Amazon promite că va îmbunătăți accesul la filmele MGM

Amazon a adăugat că va contribui la “conservarea moştenirii şi a catalogului de filme MGM şi va oferi clienţilor un acces mai bun la aceste opere existente”.

La fel ca numeroase studiouri cinematografice americane, MGM a avut mult de suferit în timpul pandemiei de COVID-19 din cauza închiderii prelungite a cinematografelor din lumea întreagă.

Aşteptată iniţial pe marile ecrane în martie 2020, lansarea celui mai recent lungmetraj din franciza “James Bond”, intitulat “No Time To Die”, a fost amânată de mai multe ori şi ar trebui să aibă loc în cele din urmă pe 30 septembrie 2021.

Interesant:   Ce trebuie să facem atunci când montăm anvelopele de iarnă

Acordul de achiziţie va consolida Amazon Prime Video, care concurează cu Netflix şi cu alte platforme de streaming pe o piaţă cu o evoluţie rapidă, punându-i la dispoziţie aproximativ 4.000 de filme, inclusiv cele din franciza “James Bond”, şi peste 17.000 de producţii de televiziune. Filmele din seria cinematografică “James Bond” alcătuiesc una dintre cele mai profitabile francize din lume şi au obţinut în box-office-ul global încasări cumulate de aproape 7 miliarde de dolari. MGM deţine, totodată, un catalog uriaş de filme clasice.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.