.

Distribuie prietenilor tai!

Franţa va primi ”până la sfârşitul anului” aproximativ 1,16 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, a anunţat miercuri premierul Jean Castex în faţa Adunării Naţionale, relatează AFP.

”Ar trebui să primim 677.000 de doze suplimentare în perioada 5-6 ianuarie”, apoi ”în jur de 1,6 milioane de doze în februarie”, a spus premierul în cadrul prezentării strategiei guvernamentale de vaccinare.

În total, Franţa a comandat aproximativ 200 de milioane de doze pentru a vaccina 100 de milioane de persoane deoarece vaccinul necesită în prezent două injecţii la un interval de câteva săptămâni.

Prin urmare, aproximativ 3,5 milioane de doze primite în următoarele două luni vor face posibilă vaccinarea a aproximativ 1,7 milioane de francezi, în principal persoane în vârstă sau vulnerabile şi unii angajaţi din domeniul sănătăţii.

”Această strategie de implementare a vaccinului va fi progresivă” în ”primul semestru” al anului 2021, a subliniat Jean Castex, insistând asupra ”provocării logistice”.

Interesant:   Din cauza caniculei, a cedat reteaua de electricitate din mai multe tari

”Vaccinurile nu sunt aceleaşi şi, prin urmare, logistica necesară pentru a ajunge la distribuirea lor va fi diferită”, a spus premierul, referindu-se la vaccinul Pfizer / BioNTech, care trebuie menţinut la o temperatură de -70 ° C.

Germania începe vaccinarea pe 27 decembrie

Germania intenţionează să lanseze campania de vaccinare contra COVID-19 la 27 decembrie începând cu căminele de bătrâni, au făcut cunoscut miercuri autorităţile germane, citate de AFP.

“Ministrul federal al sănătăţii, Jens Spahn, a informat Conferinţa miniştrilor sănătăţii (GMK) despre aprobarea şi furnizarea prevăzută pentru vaccinul BioNTech. Data debutului vaccinărilor împotriva noului coronavirus SARS-CoV-2 este fixată la 27 decembrie”, potrivit unui comunicat al organismului care îi reuneşte pe toţi miniştrii sănătăţii din landurile germane.

Documentul a precizat că vaccinările vor debuta “în special în căminele de bătrâni”.

Este astfel foarte posibil ca data debutului vaccinărilor în Germania, care deţine în prezent preşedinţia prin rotaţie a UE, să fie aceeaşi pentru întreaga Uniune Europeană.

Miercuri dimineaţă, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat că cele 27 de state membre ale Uniunii Europene vor putea “începe în aceeaşi zi” campaniile de vaccinare anti-COVID-19, imediat după autorizarea vaccinului dezvoltat de Pfizer/BioNTech.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

Sub presiunea Germaniei, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat marţi că va lua la 21 decembrie o decizie cu privire la autorizarea vaccinului Pfizer/BioNTech, cu opt zile mai devreme decât era planificat.

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.