.

Nicușor Dan este noul Primar General al Capitalei

Distribuie prietenilor tai!

Candidatul independent Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi Alianţa USR PLUS, a obţinut, duminică, 47,2% din voturile bucureştenilor pentru funcţia de primar general al Capitalei, iar actualul edil Gabriela Firea, candidatul PSD, a fost creditată cu 39%, potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS – Avangarde. Pe locul al treilea s-a clasat candidatul PMP, Traian Băsescu, cel care a obţinut 8,6% din voturile bucureştenilor, urmat, la distanţă, de candidatul Partidului Verde, Florin Călinescu, cu 1,7% şi candidatul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, cu 1,6%. Conform exit-poll-ului CURS – Avangarde, candidatul Alianţei PRO Bucureşti 2020, Ioan Sîrbu, a obţinut 0,6% din voturi, Alexandru-Ion Coita (PRR) – 0,3%, iar Harry-Ilan Laufer (PFIN) – 0,1%.

Deputatul Nicuşor Dan, candidat la funcţia de primar general al Capitalei susţinut de PNL şi USR PLUS, a declarat duminică seara, după anunţarea rezultatelor exit-poll, că este încrezător că după numărătoarea voturilor va fi noul primar al Bucureştiului. “Astăzi este ziua de naştere a noului Bucureşti. Am încredere că după numărătoarea voturilor voi fi primarul Capitalei”, a afirmat el, în cadrul unei declaraţii de presă susţinută la sediul său de campanie.  Candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a venit duminică seară la sediul central al PNL. În sediul PNL se află mai mulţi lideri liberali, între care preşedintele Ludovic Orban, prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan, preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru. Nicuşor Dan a afirmat la sosire că va face declaraţi la finalul întâlnirii cu liderii PNL. Pentru USR PLUS este un moment istoric, a declarat copreşedintele Alianţei, Dacian Cioloş, după anunţarea exit-poll-urilor. “Aveţi în faţă o nouă forţă politică a României aşa cum am promis, aşa cum împreună cu dumneavoastră, de patru ani de zile, construim acest proiect politic. Astăzi nu pot decât să mulţumesc celor 20.000 de candidaţi USR PLUS care au candidat la primării şi consiliile locale peste tot în ţară”, a spus Cioloş. Totodată, el s-a adresat echipelor din secţiile de votare. “Rămâneţi pe baricade până în ultimul moment. Voturile încă se numără. Au fost tentative de furt de voturi astăzi, vă rog să fiţi foarte atenţi, pentru că rezultatele se cântăresc până în ultimul moment. Dar un lucru e cert – asistăm pentru Alianţa USR PLUS la un moment istoric”, a punctat el.

Interesant:   „Pepenele românesc” – ampla operatiune de verificare demarata de guvern
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.