.

Cea mai neagra zi de la inceputul pandemiei: aproape 1000 de noi cazuri COVID in Romania

Distribuie prietenilor tai!

In ultimele 24 de ore au murit, rapusi de coronavirus, 36 de oameni. La Terapie Intensiva sunt internati 297 de pacienti in stare grava. Numarul cazurilor nou raportate, potrivit Grupului de Comunicare Strategica, este de 994 in ultimele 24 de ore.

De la inceputul pandemiei, la jumatatea lui martie, niciodata nu au fost raportate in Romania atat de multe cazuri de noi pozitivi. In total, cele mai multe cazuri sunt in Bucuresti – 4618. Capitala a trecut pe primul loc, la numar de imbolnaviri, dupa ce Suceava a avut, saptamani la rand, cele mai multe cazuri.

Orban: masuri imediate in cazul celor 4000 de pacienti care au plecat din spital

Este vorba despre cei 4000 de pacienti care, in vidul legislativ de pana acum, au iesit din spital la cerere, inainte de a fi vindecati, fie au fost diagnosticati pozitiv si nu s-au internat. ” Pentru aceste cazuri, Directiile de Sanatate Publica vor emite decizii care sa cuprinda, pe de-o parte, obligativitatea izolarii la domiciliu, pe de alta parte, reevaluarea starii de sanatate prin diagnosticare, urmand ca in cazul in care s-au vindecat, testul iesind negativ, sa iasa din izolare, iar in cazul in care sunt pozitivi, daca sunt asimptomatici sa ramana 14 zile in izolare la domiciliu, sub tratament, iar daca au simptome care necesita internarea sa se dispuna prin decizii ale DSP internarea in spital” – a declarat premierul Orban.

Interesant:   Val de scumpiri incepand cu 1 iulie

Se schimba modalitatea de raportare

Premierul Orban a anuntat ca retestarile vor fi raportate separat, adica vor fi mentionate distinct cazurile de persoane diagnosticate prima oara pozitiv, si separat persoanele care sunt retestate. De asemenea, la testare vor avea prioritate pacientii. S-au constatat multe cazuri in care persoane simptomatice sau contacti directi cu pacienti COVID 19 nu s-au putut testa, pentru ca centrele sunt supraaglomerate de romanii care vor sa plece in vacanta si au nevoie de test.

Manuela

 

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.