.

“Impreuna sa ne straduim mai mult, mai bine ca sa ingradim raspandirea virusului” – Klaus Iohannis

Distribuie prietenilor tai!

La Cotroceni a avut loc sedinta de evaluare a masurilor pentru gestionarea epidemiei COVID-19, la care au participat premierul Ludovic Orban, ministrul de finante, Florin Citu, ministrul economiei, Virgil Popescu, ministrul apararii, Nicolae Ciuca, ministrul fondurilor europene, Marcel Bolos si ministrul transporturilor, Lucian Bode.

Dupa intalnirea in aceasta formula restransa a cabinetului, presedintele Klaus Iohannis a facut apel la romani sa respecte masurile luate pentru oprirea contagiunii. “Din pacate, astazi, in Romania, avem aproape 2.000 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19. Dragi romani, este mult. Este deja foarte mult si trebui impreuna sa ne straduim mai mult, mai bine ca sa ingradim raspandirea virusului” – a declarat presedintele, reamintind ca nu trebuie sa evitam orice contact fizic, fara strangeri de mana si fara imbratisari. “Stati la distanta unii de altii !” – spunea Klaus Iohannis.

In plus, presedintele a cerut romanilor sa respecte intervalul destinat varstnicilor de peste 65 de ani pentru aprovizionare, orele 11:00 și 13:00, pentru ca restul populatiei are la dispozitie intreaga zi pentru a-si face cumparaturile.

Interesant:   Cetatean roman, cercetat pentru tradare si spionaj in favoarea Rusiei

Producatori romani care vor face masti si echipamente de protectie

La sedinta cu cabinetul restrans s-a discutat despre materialele de protectie, care se gasesc tot mai greu pe piata internationala. Apelurile guvernului la producatorii romani nu au ramas fara ecou.

Am aflat astazi, in sedinta, ca deja exista producători de-ai nostri care s-au reprofilat, care vor produce masti, altii vor produce halate de protectie pentru medici. Altii deja incep sa lucreze la materiale mai complicate, de exemplu la ventilatoare, care sunt absolut necesare pentru sectiile de urgenta – precizeaza presedintele Iohannis.

El a facut apel la fabricantii romani sa vina cu idei si sa fie proactivi, pentru ca tara are nevoie de aceste materiale si acum e o buna oportunitate pentru promovarea produselor romanesti.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.