.

5 tipuri de bere pe care merita sa le consumi

shutterstock_259774457
Distribuie prietenilor tai!

Dupa apa, cafea si ceai, berea este cea mai populara bautura din lume. Dar, bere cuprinde o gama atat de larga de stiluri si arome posibile, incat chiar si impatimitii si cunoscatorii de bere pot deveni adesea confuzi.

In plus, in cadrul fiecarei categorii de bere, vei gasi invariabil nenumarate subcategorii, asa ca incercarea de a oferi o lista cu tipurile de bere pe care merita sa le consumi este o sarcina destul de dificila. Cu toate acestea, am reusit sa rezumam totul la 5 tipuri de bere pe care merita sa le consumi daca vrei sa intri cu adevarat in lumea berii.

Afla aici cate tipuri de bere exista!

1.  IPA

IPA este un acronim popular care provine de la “India Pale Ale” si care este numele oferit unui tip de Pale Ale care se caracterizeaza printr-o aroma mai intensa de hamei si un AVB (Alcohol-by-Volum, adica volumul de alcool din bere in procente) de aproximativ 6% sau mai mult.

Interesant:   Metode de reducere a tensiunii arteriale

Berile inscriptionate cu IPA au fost initial preparate in Anglia pentru exportul exclusiv in India in timpul erei coloniale, cand s-a descoperit ca un continut mai mare de hamei poate ajutat berea sa-si mentina aromele sale pe durata unei calatorii de pana la sase luni sau mai mult.

De-a lungul timpului, berile din categoria IPA au decazut din popularitate, fiind considerate mai mult o bautura de nisa. Dar, in utlimii ani, IPA a facut o revenire drastica, stabilindu-se ca un standard in miscarea artizanala.

2.  ALE

Tipul de bere ALE este un stil special de bere care este, in termeni simpli, definit prin utilizarea drojdiei in timpul procesului de fermentare.

Prin urmare, ALE este preparat folosind drojdie care tinde sa se adune in partea de sus a rezervorului de fermentare in timpul procesului de fabricare a berii. Probabil aceasta este principala diferenta intre un ALE si un Lager, deoarece tipul de bere Lager foloseste drojdie de fermentate in partea de jos, producand acea aroma mai clara in bautura finala.

Datorita procesului de fermentare, berea ALE tinde sa fie mai aromata si se remarca prin gustul usor aromat de fructe. In cadrul categoriei ALE sunt multe sub-stiluri populare, inclusiv multe dintre cele mai populare beri de pe piata de astazi. Printre acestea se numara si PALE ALE, Porters, Stouts si berea din grau.

Interesant:   Metode de reducere a tensiunii arteriale

3.  Biere de Garde

Biere de Garde este cunoscut mai mult sub numele de “farmhouse ALE”, reprezentand o categorie de bere din regiunea Nord-Pas-de-Calais a Frantei, chiar peste granita din nord-vestul Belgiei.

Conform traditiei, acest tip de bere este preparat exclusiv in timpul iernii si al primaverii, deoarece comportamentul drojdiei este mai imprevizibil in lunile mai calduroase de vara. Ulterior, berile sunt maturate in pivnite, de obicei in sticle de pluta.

Rezultatul final este asemanator cu un PALE ALE veritabil, doar ca mai intens si cu o nuanta aurie atractiva. Cea mai cunoscuta bere din aceasta categorie este berea 3 Monts din Brasserie de Saint-Sylverstre. De asemenea, bere belgiana din categoria Saison este un stil inrudit al categoriei Biere de Garde.

4.  Lager

Asa cum am mentionat anterior, Lager este celalalt dintre cele doua tipuri principale de bere si, precum ALE, cuprinde o gama larga de stiluri diferite. Principala diferenta dintre un Lager si un ALE este ca berea de tip Lager este preparata la temperaturi mai reci folosind drojdie care se aduna in partea de jos a rezervorului de fermentare.

Interesant:   Metode de reducere a tensiunii arteriale

In categoria Lager sunt intalnite multe dintre berile celebre ale Americii, inclusiv Budweiser, Busch Lite, Coors, Miller Genuine Draft si PBR.

5.  Pilsner

Berile Pilsner sunt un tip de bere Lager Pale in care se regasesc majoritatea berilor binecunoscute si favorite la nivel international, cum ar fi Heineken, Amstel si Stella Artois si multe tari din intreaga lume au propriile lor versiuni Pilsner produse la nivel local.

Pilsner-ul original, Pilsner Urquell, a fost preparat pentru prima data in orasul Pilsen de langa Praga, in Republica Ceha moderna si este inca printre cele mai bune exemple ale acestui tip de bere.

Diversitatea este ceea ce face lumea un loc mai interesant, iar cand vine vorba de bere, varietatea stilurilor disponibile este uluitoare.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.