.

5 sporturi pe care le poți practica în orice anotimp

Judo sport training in the sports hall
Distribuie prietenilor tai!

Dacă îți dorești să te apuci de un sport, alege o activitate fizică pe care poți practica fără probleme pe întreaga perioadă a unui an, indiferent de vremea de afară. Iarnă sau vară, practici în sală sau afară sportul tău preferat, având la îndemână echipamentul potrivit.

În cele de mai jos analizăm 5 exemple de “sport all season”, pentru a simplifica întreg procesul de căutare. Așadar, rămâi cu noi până la finalul articolului, pentru că ți-am pregătit o mulțime de informații cât se poate de interesante:

1. Fotbal

De ce este atât de popular fotbalul la nivelul întregii planete? Înainte de orice, sportul-rege are reguli simple, cu un dinamism aparte. Apoi, suporterii pot avea acces la meciuri de fotbal, atât prin prezența lor pe stadioane, cât și live, pe device-uri mobile sau la TV.

Însă încă un motiv pentru care fotbalul se bucură de o bază mare de fani are legătură cu simplitatea cu care se poate juca intre prieteni, în spații special amenajate sau nu. Vara, se poate disputa pe plajă sau pe iarbă, cu regulile ajustate în funcție de numărul jucătorilor.

Interesant:   Iordanescu: sunt unii care ar trebuie sa ne ceara scuze ca au dat cu noroi in munca noastra

În sezonul rece, se poate opta între meciurile disputate pe zăpadă, cele de pe suprafață rapidă de joc (suprafețele din sălile de sport), sau între cele care au loc pe gazon sintetic, în deja celebrele “baloane”.

2. Baschet

Știai că România este membru fondator al Federației Internaționale de Baschet, alături de alte șapte țări europene? Poate, de aceea, este și atât de popular la noi, jucându-se în prezent la cel mai înalt nivel competițional, dar și între prieteni, indoor sau outdoor.

Cei care joacă baschet de plăcere, se întâlnesc în lunile cu vreme bună pe terenuri în aer liber, prezente în absolut orice oraș, în parcuri sau perimetrele ale școlilor și liceelor. Iarna, deoarece zăpada împedică desfășurarea jocului în condiții optime, se joacă exclusiv în sală.

În cazul meciurilor de baschet disputate între profesioniști, acestea se joacă exclusiv în sala de sport. Excepție fac meciurile de streetball, o formă simplificată a baschetului, disputată în format “3 la 3”, cu puncte marcate de ambele echipe la același cos.

3. Alergatul

Alergatul este unul dintre cele mai benefice sporturi pentru organism, simplu de practicat atât în sala acoperită de atletism sau cea de antrenamente fitness, cât și pe teren de iarbă outdoor, pe plajă, ciment sau trail.

Interesant:   Iordanescu: sunt unii care ar trebuie sa ne ceara scuze ca au dat cu noroi in munca noastra

Chiar și nivel competițional profesionist, acest sport poate implica atât probe în sala de atletism, cât și în aer liber. Cel mai bun exemplu este alergatul în ștafetă, disciplină ce presupune parcurgerea unui traseu structurat în patru zone: 400 m, 300 m, 200 m, 100 m.

4. Judo

Judo este o artă marțială japoneză modernă, disputată exclusiv în sala de antrenamente, datorită cadrului în care se dispută – realizarea de prize și tehnici de aruncare, pe suprafața unor saltele speciale, ce absorb șocurile cauzate de impact, însă își păstrează fermitatea.

În cazul grupelor de copii și juniori, mai ales în timpul cantonamentelor realizate la mare, acest sport se poate practica (la nivel de antrenament) și pe nisip, atunci când vremea permite acest lucru. Însă turneele au loc doar în săli acoperite.

Descoperă oferta de produse pentru lupte si judo

5. Volei

Voleiul este unul dintre cele mai urmărite sporturi din întreaga lume, oferind un spectacol sportiv unic, de la un punct la altul. Regulile generale sunt foarte simplu de înțeles: cele două echipe încearcă să obțină puncte, plasând mingea peste fileu de la mijlocul terenului.

Interesant:   Iordanescu: sunt unii care ar trebuie sa ne ceara scuze ca au dat cu noroi in munca noastra

Atunci când este practicat în aer liber, se poate practica în cadru organizat (volei de plajă, format “2 la 2”), sau între prieteni, fără a exista fileu sau echipe, ci doar miza de a menține mingea în aer pentru cât mai mult timp posibil.

Competițiile oficiale de volei se desfășoară exclusiv în sală (teren acoperit). Echipa de volei este formată din 6 jucători, se dispută 3 seturi câștigătoare dintr-un total de 5 (pana la 25 de puncte). In cazul in care se ajunge la ultimul set, acesta se joaca doar pana la 15 puncte.

Acestea sunt doar câteva dintre sporturile pe care le poți practica indiferent de anotimp, într-un cadru prielnic pentru mișcare și având la îndemână echipamentul sportiv adecvat!

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.