.

5 sfaturi utile pentru prevenirea accidentelor

A5. Damage@ucoz@constatari daune omniasig
Distribuie prietenilor tai!

Nimeni nu își dorește să fie implicat într-un accident auto. Pe lângă faptul ca reparația mașinii te poate costa foarte mult, există și posibilitatea să-ți pui viața în pericol. Trebuie să știi că cele mai multe accidente ar putea fi prevenite dacă vinovatul ar respecta regulile esențiale ale condusului. Pe de altă parte, în ultima perioadă, șoferii au început să le ignore.

Înainte de a afla care sunt sfaturile specialiștilor în ceea ce privește prevenția, trebuie să știi că există câteva reguli importante în situația în care ești implicat într-un accident. Dacă mașina îți este avariată în urma unui accident, primul pas este încheierea constatării amiabile. În situația în care nu găsești un consens cu celălalt șofer, atunci poți anunța poliția care va încheia un proces-verbal. E foarte important să cunoști faptul că poți beneficia de ajutor specializat cum ar fi, de exemplu, constatari daune Omniasig.

Posibile cauze ale accidentelor

⦁ Viteza
Unul din motivele pentir care au loc accidente rutiere este nerespectarea limitei de viteză. Ritmul alert al vieții, situațiile stresante și problemele cotidiene ne fac să fim mai tot timpul grăbiți, iar la volan, acest lucru poate provoca evenimente neplăcute.

Interesant:   Ce trebuie să facem atunci când montăm anvelopele de iarnă

⦁ Alcoolul
Există oameni care nu reușesc să învețe care este pericolul real în ceea ce privește consumul de alcool și șofatul. Tot mai mulți consumă băuturi alcoolice, apoi se urcă în mașină sau chiar fac acest lucru în timp ce conduc. Șansele unui accident într-o astfel de situație sunt mult mai mari. Este important să știi că alcoolul îți afectează atât judecata, cât și reflexele.

⦁ Oboseala
Oboseala este un termen pe care îl întâlnim tot mai des. Majoritatea oamenilor au un program aglomerat la locul de muncă, lucrează și peste program, dorm puțin și consumă multă cafea. Fiind foarte obosiți, condusul poate deveni riscant și este interesant să știi că specialiștii consideră că o stare de oboseală avansată poate fi comparată cu consumul de alcool la volan.

⦁ Neatenția
Suntem din ce în ce mai atrași de tot ce înseamnă digitalizare. Ne place să fim tot timpul conectați, la curent cu tot ce se întâmplă în jurul nostru. Nimic rău până aici. E important să fim curioși și cât mai deschisă către noutate, dar nu și atunci când ne aflăm în trafic. Atunci când șoferul nu este atent la drum, șansele unui accident sunt mult mai mari.

Interesant:   Modalități inovatoare în care vă puteți finanța următoarea experiență de cazino

A5. Damage@ucoz@constatari daune omniasig (2)

Sfaturi pentru prevenirea accidentelor

Cu siguranță îți amintești perioada în care te pregăteai să obții permisul de conducere. Atunci ai învățat câteva reguli de bază în ceea ce privește condusul defensiv. Iată câteva dintre acestea:

  • Respectă condițiile de circulație. Ploaia, vântul, lapovița și ninsoarea influențează mult traficul. Din acest motiv, trebuie să fii mult mai atent la drum, respectând limitele de viteză și distanța față de celelalte mașini, dat și având atenție sporită asupra pietonilor. Vizibilitatea este mult mai redusă atunci când condițiile meteo sunt nefavorabile, din acest motiv este indicat să nu amâni pornirea ștergătoarelor.
  • Respectă toate regulile de circulație. Cea mai cunoscută, dar și cea mai eficientă modalitate de a preveni accidentele este respectarea regulilor impuse de autorități. Vorbim aici despre respectarea vitezei legale, păstrarea distanței optime față de celelalte automobile, dotarea autovehiculului cu anvelope de iarnă atunci când sezonul impune acest lucru și, bineînțeles, respectarea indicatoarelor rutiere.
  • Fii precaut. Atunci când conduci este important să-ți faci câteva obiceiuri, cu ajutorul cărora să crești siguranța și confortul unei călătorii fără incidente. În acest fel, este important să eviți depășirile în coloană, să fii atent la dinamica traficului, să semnalizezi la timp și să verifici tot timpul oglinzile.
  • Verifică-ți mereu mașina. Specialiștii recomandă verificările periodice pentru a preveni incidentele grave. Acest aspect este foarte important, ținând cont că unele accidente se produc din cauza defecțiunilor.
  • Nu uita să iei o pauză atunci când ai un drum lung de parcurs. Știai că e recomandat să nu conduci niciodată mai multe ore decât muncești într-o zi normală?
Interesant:   Faci mult sport? Iata cateva sfaturi privind dieta sportiva

Așadar, șofatul a devenit azi mai mult decât plăcere, fiind o necesitate pentru majoritatea dintre noi. Și pentru că este important să evităm incidentele, specialiștii recomandă să ținem cont de regulile esențiale, acele reguli pe care le-am învățat cu toții încă de când ne pregăteam să obținem permisul de conducere.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.